HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljen Podravski zbornik

Predstavljen 47. Podravski zbornik

U srijedu 10. studenoga u povodu obilježavanja 5. Dana Muzeja grada Koprivnice te obilježavanja Dana grada Koprivnice predstavljen je Podravski zbornik 47/2021. Događaj je organiziran u Galeriji Mijo Kovačić, a ispred Grada Koprivnice mu je prisustvovao Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Predstavljanje Zbornika je doista lijepo finale proslave 665. rođendana našeg grada. Hvala cijeloj ekipi predvođenoj ravnateljem te svim suradnicima i autorima na trudu koji su si dali da opet imamo Podravski zbornik, nešto s čime se volimo dičiti. Sadržaj koji vidimo u Podravskom zborniku je dokaz da bez obzira na sve krize i događanja Grad i Podravina su išli naprijed i stvorili su baštinu i povijest koju danas imamo i kojoj se veselimo – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Podravski zbornik pokriva regionalno područje Podravine od Pitomače do Ludbrega, okuplja brojne autore koji svojim radovima obrađuju različite teme i područja, pružajući na taj način korisne informacije velikom krugu zainteresiranih čitatelja i korisnika.

Riječ je o jedinom kulturološkom godišnjaku u Podravini koji kontinuirano izlazi više od četiri desetljeća tijekom kojih je koncepcijski doživio tek manje promjene zadržavši temeljnu ideju pokretača koji su ga zamislili kao znanstveno-popularnu publikaciju, koja će privlačiti ne samo stručnu javnost već i širi krug čitatelja – kazao je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i glavni urednik Podravskog zbornika.

Zbornik je tiskan u 800 primjeraka, a projekt je realiziran sredstvima Grada Koprivnice i Koprivničko–križevačke županije. Svi oni koji ga žele kupiti mogu to učiniti u Galeriji Mijo Kovačić.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice