HR EN

Grad Koprivnica

1 Šumski trail - konferencija za medije

Predstavljen 1. Šumski tral i MTB utrka

Danas 17. kolovoza održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni detalji 1. Šumskog traila Koprivnica i MTB utrke. Riječ je o sportskim događajima koji će se održati na trim stazi u Crnoj Gori u subotu 21. kolovoza.

Organizatori događaja su građanska inicijativa Run Man, Run i BK Rotor.

Želja je bila da se održi šumska trka, kakva ja mislim da u Koprivnici još nije održana. Riječ je o sve popularnijim trkama u svijetu, a popularnost im raste nakon pandemije – na početku je kazao Tomislav Mihac Kovačić, jedan od organizatora.

Konferenciji je ispred Grada Koprivnice prisustvovala Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Šumski trail i MTB utrka garantiraju atraktivan događaj kojim ćemo pokazati sve ono što smo radili i pripremali ovog ljeto na stazi u Crnoj Gori – kazala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika te čestitala organizatorima na inicijativi i napomenula kako Grad rado podržava ovakve sportske projekte.

Pomoć oko uređenja staze i okoliša organizatorima je dalo Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica.

Djelatnici Komunalca s organizatorima su prošli cijelu stazu. Uklonjena su sva stara i opasna igrala i sprave te su obnovljena ona igrala koja se nalaze na samom ulazu – istaknula je Dubravka Horvat, članica uprave Komunalca i napomenula kako Komunalac rado podržava projekte koji imaju za cilj promociju zdravog načina življenja.

Šumski tral trčat će se u dužini sedam i 14 kilometara.

Prije početka službene utrka održat će se i utrke za djecu. Djeca stara od dvije do pet godina trčat će u krug 130 metara, dok će djeca od šest do 10 godina trčati 300 metara. Nakon te utrke u 10 sati slijedi i službena utrka – objasnio je Matija Rušak, jedan od organizatora te napomenuo da se djeca za sudjelovanje u utrci mogu prijaviti i na sam dan utrke.

U sklopu traila održat će se i Robin&Rotor MTB utrka u organizaciji Biciklističkog kluba Rotor Koprivnica. Vozit će se utrke u dužini 20 i 40 kilometara. Utrka će započet će u 13 sati.

Na inicijativu organizatora traila i mi smo se priključili projektu i to nakon pauze od četiri godine. Riječ je o stazi koja je atraktivna. Važno nam je da se ljudi pokrenu i nastoje biti aktivniji te živjeti zdravo – istaknuo je Hrvoje Tisaj ispred Biciklističkog kluba Rotor.

Sudionike traila prije samog početka zagrijavat će treneri Bazena Cerine. Start paketi moći će se podići od petka 20. kolovoza u „Smuteku“ od 17 do 20 sati te na dan utrke u Crnoj Gori od 8 sati.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice