HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljamo: projekt Share Music vrijedan oko 650 tisuća kuna

Projekt “Sharing music and connecting people in the cross-border area“, akronimom SHARE MUSIC, odobren je u sklopu Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Nositelj projekta je Grad Koprivnica uz partnera mađarski Grad Heviz. Projekt je vrijedan gotovo 152 tisuće eura, od čega će Grad Koprivnica kao glavni korisnik ostvariti oko 87 tisuća eura, postotak EU sufinanciranja iznosi 85%. Cilj podizanje svijesti o važnosti glazbe u čovjekovom životu i njezinom utjecaju na čovjeka (prvenstveno na mlade ljude od 10 do 25 godina) te osvijestiti važnost prihvaćanja različitih glazbenih kultura. Maja Hlebar, savjetnica za EU projekte razvojne agencije Sjever – DAN:

„Jedna od glavnih aktivnosti projekta je Glazbena kutija koja će se održati prvotno u Mađarskoj, zatim u Hrvatskoj. Riječ je o kreativnim petodnevnim radionicama koje će pružiti mladima priliku za razvijanje glazbenog talenta, upoznavanje različitih glazbenih instrumenata, upoznavanje i prihvaćanje glazbene kulture druge zemlje. Osim sudjelovanja u glazbenoj umjetnosti, mladi će u projektu imati priliku sudjelovati u natjecanju u pjevanju Prvi glas, u radionicama fotografije, u raznim kulturnim aktivnostima i tečajevima jezika. U aktivnosti će biti uključeni profesionalni glazbenici, profesionalni pjevači, stručnjaci za fotografije“, rekla je Maja Hlebar.

Projektom će se poduprijeti kulturne i glazbene aktivnosti u Gradu Koprivnici na način da će se pridonijeti povećanju kvalitete postojećih manifestacija Grada Koprivnice.

„Kroz projekt će biti nabavljena glazbena oprema te solarni postamenti potrebni za postavljanje izložbe najboljih fotografija nastalih tijekom projekta. Nabavom solarnih postamenata osigurat će se izložba fotografija namijenjena široj javnosti koja će predstavljati inovativan pristup prezentacije samoga Grada, kulturnih i prirodnih ljepota Grada što će neizravno dovesti do povećanja broja turista“, zaključila je Maja Hlebar.

Period implementacije projekta je 20 mjeseci, od 01. srpnja 2020. do 28. veljače 2022. godine.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice