HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljamo: projekt ReVITAlize vrijedan više od 4 milijuna kuna

„Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja“, sa akronimom ReVITAlize, naziv je projekta u sklopu programa Interreg  V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020. Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice:

„U okviru projekta djelomice će se energetski obnoviti Muzej grada Koprivnice. Isto tako u okviru projekta financirat će se oprema i tradicionalni postavi predviđeni za izložbe iz područja vinskog folklora. Organizirat ćemo manifestacije poput Dani Martinja, Otvoreni dani vina, Wine fest, izložbe i interaktivne radionice na Renesansnom festivalu sa svrhom oživljavanja vitikulture  starih zanata, sakralno-vinske tematske rute u okviru koje će hrvatske i mađarske udruge vinograda prezentirati tradicionalni „know how“ specifičan za regiju“, rekao je Robert Čimin.

Iva Svirčić Borštnar, viša stručna suradnica za europske poslove i društveno-turističke projekte Grada Koprivnice:

Ukupna vrijednost projekta je oko 7,5 milijuna kuna, pri čemu Gradu Koprivnici pripada malo više od 4 milijuna kuna. Projekt će trajati 24 mjeseca, a uz Grad Koprivnicu i Muzej grada Koprivnice u projektu sudjeluje i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura. Uz spomenute programe, izgradit će se i opremiti muzej i tradicionalna eko kuća u Totszentmartonu kao fokusna točka za promociju tradicije vinskog folklora i enologije u Hrvatskoj i Mađarskoj“, rekla je Iva Svirčić Borštnar.

Projekt ReVITAlize usmjeren je na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje prekogranične regije u smislu održivog visokokvalitetnog brenda u području vinskog folklora.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice