HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljamo: projekt Knowledge Well vrijedan oko 700 tisuća kuna

„Cross border development of centers of excellence in primary schools“ sa akronimom „Knowledge Well“ je projekt koji će se u Koprivnici provoditi u sklopu programa Interreg  V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020. Projekt „Knowledge Well“  je vrijedan gotovo 238 tisuća eura, od čega će Grad Koprivnica kao glavni korisnik ostvariti preko 95 tisuća eura, dok će mađarski partneri Grad Heviz ostvariti 73 tisuće eura te Osnovna škola Mihály Sztárai iz Pećuha 70 tisuća eura.

Glavni cilj projekta „Knowledge Well“ je uspostaviti pet adekvatno opremljenih i kompetentnih centara izvrsnosti u partnerskom prekograničnom području Mađarska-Hrvatska čime će se stvoriti uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa u osnovnim školama u gradu Koprivnici, koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde. Bojan Solomun, viši savjetnik za EU projekte Razvojne agencije Sjever – DAN:

„Projektne će aktivnosti biti usmjerene na učitelje i učenike osnovnih škola između prekograničnih partnera. Počekom provedbe organizirati će se prekogranični okrugli stolovi za učitelje  te će se identificirati izvrsni učenici dobnih skupina 5. i 6. razreda osnovnih škola na području partnera. Kroz projekt će se uz pomoć vanjskih stručnjaka osmisliti programi za šest područja izvrsnosti unutar prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti po kojima će se raditi tijekom provedbe radionica namijenjenih izvrsnim učenicima. Prekogranična komponenta biti će stavljena i na organizaciju zajedničkih trodnevnih kampova te prekograničnih natjecanja za izvrsne učenike“, rekao je Bojan Solomun.

Kroz projekt će biti nabavljena moderna IT oprema potrebna za provođenje projektnih aktivnosti, instrumentariji za identifikaciju te edukacijski materijali za rad sa izvrsnim učenicima. Sve navedeno  poslužiti će kao alati za poticanje intelektualnog i socioemocionalnog razvoja učenika te razvijanje njihove kreativnosti i motivacije.

Period implementacije projekta je 20 mjeseci, od 01. lipnja 2020. do 31. siječnja 2022. godine.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice