HR EN

Grad Koprivnica

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Koprivnicu, održao sastanak sa županom Korenom i gradonačelnikom Jakšićem

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Koprivničko-križevačku županiju. Posjet je započeo obilaskom lokacije početka radova na dionici brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački uz kojeg su bili ministar prometa Oleg Butković, ministar gospodarstva Davor Filipović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik Darko Sobota, župan Darko Koren i dožupan Ratimir Ljubić, križevački gradonačelnik Mario Rajn te uime Grada Koprivnice saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dolaskom u Koprivnicu, predsjednik Vlade posjetio je pogon Tvornice juha i Vegete u poslovnoj zoni Danica, gdje ga je dočekala predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić sa suradnicima. Nakon toga je u sjedištu Podravke, u organizaciji Večernjeg lista, održana konferencija „Hrvatska kakvu trebamo – Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva“, na kojoj su uz brojne hrvatske gospodarstvenike sudjelovali i gradski pročelnici Zdravko Punčikar i Tomislav Golubić

Radni sastanak sa županom Korenom i gradonačelnikom Jakšićem, predsjednik Vlade održao je u zgradi Županije. Raspravljalo se o važnosti izgradnje brze ceste prema Koprivnici, traženju novog modela financiranja izgradnje Piškornice kao i o povećanju financijskih sredstava za funkcioniranje Županijske uprave za ceste. Što se tiče same Koprivnice, gradonačelnik Jakšić je predsjednika Vlade Plenkovića upoznao sa izgradnjom i opremanjem nove osnovne škole na Podolicama vlastitim sredstvima, o velikom postotku izvedivosti radova Aglomeracije Koprivničkih voda, zatim o odobrenju nepovratnih 24 milijuna kuna putem NPOO-a za izgradnju dva dječja vrtića kao i o nastojanjima da naš grad sljedeće školske godine, nakon dogradnje postojećih osnovnih škola A.N.Gostovinski i Braća Radić u vrijednosti oko 50 milijuna kuna, u potpunosti krene s jednosmjenskom nastavom. Isto tako, napomenuo je i važnost izgradnje nove sortirnice u vrijednosti 20 milijuna kuna, s obzirom da smo drugi grad u Hrvatskoj po razvrstavanju komunalnog otpada.

„Izgradnja brze ceste obećava se već 40 godina, mnogo puta smo preveslani. Neki su se radovi otvarali prije deset i više godina pa se nije dogodilo ništa, tako da mi je jasno da postoji skepsa od strane sugrađana. S obzirom na to da su ugovori potpisani i postoje neka jamstva, ovo je malen korak koji nam puno znači i olakšava daljnju borbu za ono što nam je važno svima koji smo u lokalnoj politici, a to je brza cesta do Koprivnice. Građani i gospodarstvo ovoga grada odavno su tu cestu platili i preplatili. Na ovome ćemo i dalje „jašiti“ jer drugog izbora nemamo“, rekao je gradonačelnik Jakšić nakon održanog sastanka.

Na sastanak se osvrnuo i župan Koren, prvenstveno oko tematike RCGO-a Piškornica.

„U ponovljenom natječaju ponovno smo dobili ponude iznosa duplo većeg od predviđenih sredstava, na državi je hoćemo li ponovno poništiti natječaj i ići s novim, ili da se osiguraju dodatna sredstva kako bi se jedna dobivenih ponuda prihvatila. Nažalost, to iziskuje financijski angažman države od otprilike 500 milijuna kuna, premijer je informiran o tome i iznenađen tom cifrom. Tražimo brzo i hitno rješenje tog pitanja da bismo mogli nastaviti taj projekt“, zaključio je župan Koren.

Sastanku su uime Grada Koprivnice prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Dario Jembrek.

Današnji boravak u županiji i gradu predsjednik Vlade završio je posjetom Sveučilištu Sjever. U konstruktivnom razgovoru s predstavnicima Sveučilišta i gradonačelnikom Jakšićem, dotakli su se tema oko većeg financiranja rada Sveučilišta, s obzirom da se radi o javnom i vrlo uspješnom Sveučilištu, izgradnji i sufinanciranju studentskog doma i sufinanciranju rada studentske menze.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice