Predsjednik Gradskog vijeća primio predstavnike škola partnera u multilateralnom Comenius projektu „Mladi sa problemima u ponašanju i socijalno uključenje kroz sportske aktivnosti“


Objavljeno: 19.09.2012 — Pregledano: 55 puta

 

Predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek primio je danas u Gradskoj vijećnici predstavnike škola iz Latvije, Rumunjske, Italije, Turske i Poljske, partnere u multilateralnom Comenius projektu „Mladi sa problemima u ponašanju i socijalno uključenje kroz sportske aktivnosti“ u kojem sudjeluje i Srednja škola Koprivnica.

Naime, Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za Comenius aktivnost multilateralna školska partnerstva prihvatila je  priključenje Srednje škole iz Koprivnice multilateralnom Comenius projektu „Mladi sa problemima u ponašanju i socijalno uključenje kroz sportske aktivnosti“.

Partnerstvo objedinjuje različite razrede osnovnih i srednjih škola Europe u dobi 12 – 18 godina. Cilj projekta je poboljšati socijalno uključenje učenika u razredu iz disfunkcionalnih obitelji kroz sportske aktivnosti. Škole partneri će međusobno razmjenjivati iskustva koja su vezana uz uključivanje učenika u sportske aktivnosti kao mali nogomet,odbojka,košarka,badminton,fitness, trčanje, plivanje,atletika kombinirana sa promocijom zdravog života i fair-play pravilima sportskih igara. Na kraju prve godine partnerstva biti će kreirana knjiga Vodič za nastavnike kojoj će biti svrha socijalno uključenje učenika koji su uključeni u Comenius projekat. U Srednjoj školi u projektu je obuhvaćeno oko 75 učenika (tri razreda) od kojih su neki bili nagrađeni zbog svojih aktivnosti putovanjem u Bremen od 17.-21. lipnja 2012. na susrete škola partnera. Sa strane Srednje škole u Bremen je putovalo šest profesora i pet učenika.

Prva mobilnost (putovanje) planirana je i ostvarena od 10. – 15. listopada prošle godine u Bialystoku, Poljska gdje je održan prvi seminar u vezi projekta. Iz Srednje škole u Poljsku išli su profesori Bruno Borić,Tatjana Kolarić i Đurđa Fijačko.

Škole koje su uključene u ovaj projekt su :

  1. Yunus Emre Ilkogretim Okulu – Kutahya,Turska (nositelj projekta);
  2. Zespol Skol Nr.17. – Bialystok,Poljska;
  3. Ies Josefa De Los Reyes –Jerez,Španjolska;
  4. Frobelschule Delmenhorst,Forderschule Lernen –Delmenhorst, Njemačka;
  5. Centrul Scolar Pentru Educatie Incluziva Nr.1 –Sibiu, Rumunjska
  6. Srednja škola,Koprivnica,Hrvatska