HR EN

Grad Koprivnica

Predajom ključeva Grada otvoreni 29. Podravski motivi

Gradonačelnik Mišel Jakšić predajom je ključeva Grada Koprivnice naivnom slikaru Zlatku Štrfičeku svečano otvorio 29. Podravske motive koji svoj bogati sadržaj temelje na temi mošta i kostanja. Uz gradonačelnika Jakšića, okupljenima se obratio uime organizatora direktor Turističke zajednica grada Koprivnice Renato Labazan, uime suorganizatora ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin te uime Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren.

Na jesenkom izdanju Podravskih motiva izlaže tridesetak naivnih umjetnika i različitih udruga s područja naše županije. Posjetitelji imaju priliku upoznati se sa sajmom naivne umjetnosti, prikazom tehnike slikarstva Hlebinske škole i kiparstva Podravine, a mogu se degustirati i jesenske delicije koje su spremile brojne udruge i obrtnici.

Muzej grada Koprivnice predstavlja izložbu „Samo je vu goricaj živlenja pravi raj“ te su za javnost otvorene i Galerija Mijo Kovačić, Galerija skulptura Ivan Sabolić i Galerija naivne umjetnosti. Tijekom manifestacije posjetiteljima će se predstaviti brojni KUD-ovi, puhački orkestar Grada Koprivnice, a u sklopu manifestacije održat će se i  14. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“ koji podržavaju Koprivničko-križevačka županija i Savez Alpe Jadran.

Program Podravskih motiva.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice