HR EN

Grad Koprivnica

Praznik rada uz Magazin i Tragove

Grad Koprivnica zajedno s partnerima tradicionalno svake godine organizira proslavu Međunarodnog praznika rada. Nažalost zbog pandemije izazvane COVID-om 19 proslava je 2020. i 2021. godine izostala.

Ove godine tradicija se vraća u grad! Zajedno s partnerima Carlsbergom Croatia, Podravkom, Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac i Turističkom zajednicom grada Koprivnice danas 27. travnja predstavljen je program ovogodišnje proslave. Tradicionalna manifestacije „Pan fest“ započinje u petak otvorenjem sajma cvijeća na Trgu dr. Leandera Brozovića, u subotu se nastavlja koncertom Magazina na Florijasnkom trgu, dok će u nedjelju na sam Praznik rada Puhački orkestar grada Koprivnice izvesti budnicu, nakon toga u 12 sati ispred Gradske tržnice bit će podjela oko tri tisuće porcija graha, a navečer će okupljene na Florijanskom trgu zabavljati domaći glazbeni sastav Tragovi.

Veseli me što ovu lijepu tradiciju vraćamo u naš grad, jer smatramo da ljudima treba malo opuštanja i zabave. Ono što je ove godine novina je da će pozornica biti postavljena na dijelu Florijanskog trga, Nemčićeva ulica će biti zatvorena za promet s ostavljenim koridorom za Svilarsku i Ulicu Ivana Generalića – objasnio je gradonačelnik Mišel Jakšić te zahvalio ovogodišnjim partnerima na sudjelovanju.

I ove godine veliki partner manifestacije je Carlsberg Croatia.

Ponosni smo na činjenicu da godinama manifestacija nosi ime našeg Pana i da predstavljamo Pan fest nakon dvije godine pauze. Manifestaciju ćemo iskoristiti za predstavljanje novog proizvoda Somersby mango limeta. Naša zadatak je da osiguramo osvježenje svima koji budu na trgu – kazala je Marija Zovko iz Carlsebrga.

Za pripremu prvosvibanjskog graha i ove godine zadužena je Podravka.

Cilj nam je građanima omogućiti tradicionalnu proslavu, a naši gastro promotori pobrinut će se za dovoljnu količinu porcija graha tako da svi mogu uživati – istaknula je Lana Miletić iz Podravke te građane pozvala na proslavu.

Partner manifestacije je i Gradsko komunalno poduzeće Komunalac koje je zaduženo za tehničku potporu.

Koristim priliku da pozovem sve naše sugrađane da nam se pridruže i da uživaju u programu koji je pripremljen – kazala je Nataša Tetec iz Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica.

U sklopu manifestacije održat će se i sajam cvijeća u organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice.

Sajam cvijeća održat će se na Trgu dr. Leandera Brozovića, a počinje već u petak. Radno vrijeme sajma je od 8.00 do 21 sat. U suradnji s Muzejom grada Koprivnice dogovoreno je da će Muzej biti otvoren za sve posjetitelje također do 21 sat te će ulaz za sve biti besplatan – objasnila je Ivona Šimunić iz Turističke zajednice grada Koprivnice.

Na sajmu cvijeća svoje će proizvode nuditi 20 cvjećara dok će još deset izlagača izložiti ostale prigodne proizvode.

Program manifestacije

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice