HR EN

Grad Koprivnica

Knjižnica

PRAZNICI U MAKERSPACEU

U zajedničkom kreativnom prostoru – Makerspaceu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u tjednu školskih praznika održan je ciklus radionica za osnovnoškolce. Radionice su popularizirale programe i opremu Makerspacea i sve su okupile po 10 sudionika, što je uslijed ograničenja u uvjetima koronavirusa bio maksimalan broj sudionika. Pet kreativno-tehničkih radionica vodili su koprivnički knjižničari.

Tjedan je započeo radionicom Što je u računalu?. Najjednostavniji način za saznati – rastaviti računalo, tj. pet računala koja se u knjižnici više ne koriste i naučiti prepoznati dijelove računala, način na koji pojedini dijelovi funkcioniraju i zašto su u računalu potrebni. Radionica Kreiraj svog eko-robota uključila je izradu robota od elektroničkog i ostalog otpada, a svaki je dobio svoje ime ispisano programiranjem micro:bita. Na radionici Stop Motiona polaznici su naučili koristiti ovaj zabavni alat/aplikaciju na mobitelu i tabletu, osmislili su priču i dali joj život putem animacije. Na 3D printanju naučili su kako pripremiti 3D printer za rad, gdje pronaći modele za ispis, na koji način ih pravilno pripremiti za printanje i u kojem formatu se ispisuje model, a odabrani i pripremljeni modeli/predmeti isprintani su naknadno i svakog polaznika u knjižnici je dočekao predmet na kojem je radio. Na radionici Igre kodiranja : mali arhitekti polaznici su radili simpatične robote koristeći alat Strawbees.

Osim igre i zabave, svaka radionica omogućila je polaznicima stjecanje novih znanja i vještina uz razvijanje vlastite kreativnosti.

Autor teksta: Ana Škvarić

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice