HR EN

Grad Koprivnica

“Pozornica je vaša!” i “Podravske pisanice”, dvije nove izložbe u Galeriji Koprivnica

U Galeriji Koprivnica jučer su mnogobrojni posjetitelji imali prilike uživati u otvorenju dvije izložbe. Riječ je o izložbama „Pozornica je vaša!“, povijest amaterskog kazališta u Koprivnici i okolici te „Podravske pisanice: Simboli novog života“.

Kroz proces nastajanja izložbi posjetitelje su upoznali ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, viša kustosica/dokumentarist Vesna Peršić Kovač i muzejska pedagoginja Maša Zamljačanec. Čast da otvori izložbe pripala je gradonačelniku Koprivnice Mišelu Jakšiću.

U prvoj izložbi isprepliće se priča o Koprivnici i okolici s pričom o kazalištu, koja prikazuje razvoj amaterske scene i publike od prvih zapisa o društvenom životu do danas. Kako je kazalište možda i više od ostalih umjetnosti dostupno svima, ali i rezultat znanja, talenta, ljubavi i strasti onih koji ga stvaraju, izložba je posvećena svima koju su tijekom više od stoljeća povijesti amaterskog kazališta u Koprivnici i okolici ispisivali ovu kazališnu priču – sa scene ili iza nje. Izložba se može razgledati svakodnevno do 8. svibnja 2022. godine u Galeriji Koprivnica uz slobodan ulaz i poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.

Druga izložba predstavlja umijeće ukrašavanja uskršnjih jaja – pisanica u Podravini te običaje vezane uz njihovu izradu, upotrebu i darivanje.

Izložba je realizirana sredstvima Europske unije, projekt ˝Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja˝ pod akronimom reVITAlize u okviru programa INTERREG V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a može se razgledati svakodnevno do 30. travnja 2022. godine u Galeriji Koprivnica uz slobodan ulaz i poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice