HR EN

Grad Koprivnica

Povodom obilježavanja Dana Grada, Nikša Sviličić predstavio roman „Druga strana slutnje“ na Sveučilištu Sjever

Povodom obilježavanja 663. rođendana Grada Koprivnice na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Koprivnica, održana je tribina „Uloga javnog mnijenja u kreiranju romana“. U sklopu tribine profesor sa Sveučilišta Sjever doc. dr. sc. Nikša Sviličić predstavio je pred mnogobrojnim profesorima, suradnicima, studentima i uzvanicima svoj roman „Druga strana slutnje“, koji nosi titulu „Najbolja domaća knjiga 2018. godine“. Na tribini su uz autora o romanu govorile urednica Tajana Obradović i akademska glumica Nada Abrus. Ulogu moderatora tribine imala je Marijana Perinić.

Svaki od vas ovdje prisutnih u sebi ima neki nevjerojatan talent. Talent je precijenjena riječ. Samo rad i ništa drugo“, odgovorio je Sviličić na postavljeno pitanje od strane moderatorice, odakle mu svi ti talenti koje posjeduje, a među mnogobrojnima je između ostalih i upravljanje zrakoplovom.

U ime Grada Koprivnice predstavljanju romana prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, koja se okupljenima obratila sa nekoliko riječi.

„Zaista mi je zadovoljstvo što mogu biti u ovakvom društvu mladih ljudi koji su budućnost našeg grada i naše zemlje, a sudjeluju na ovoj tribini kako bi iz prve ruke saznali neke stvari „sa terena“, a poslužit će im sigurno u daljnjem obrazovanju. Isto tako, drago mi je da se Sveučilište Sjever kroz održavanje raznih promocija i tribina uključilo u obilježavanje proslave rođendana naše Koprivnice, a nadam se da će to postati na neki način i tradicija“, rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Filozofski fakultet, Akademija dramske umjetnosti i Fakultet političkih znanosti, tri su fakulteta na kojima je diplomirao Nikša Sviličić. Ima tri doktorata, dva iz područja informacijskih znanosti te književnosti i filmologije i treći iz komunikologije. Režiser je nagrađivanog filma „Vjerujem u Anđele“, dobitnik je glazbene nagrade „Porin“ za Hit godine, svirao je na turneji s Đorđem Balaševićem, nastupao na europskoj turneji s Paulom Simonom. Dodajmo da je uz mnogobrojna gostovanja na najprestižnijim svjetskim fakultetima predavao i na Harvardu.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice