HR EN

Grad Koprivnica

otvorena izložba Sretno dijete – sretna obitelj

Povodom Dana grada Koprivnice otvorena izložba “Sretno dijete – sretna obitelj”

Povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice, Foto kino klub Podravina je već tradicionalno organizirao fotografsku izložbu pod nazivom ”Sretno dijete – sretna obitelj”nakon istoimenog fotografskog natjecanja nazivom, a u sklopu “XII. koprivničkog salona fotografija”.

”Svakodnevno smo svjedoci nasilja nad djecom i nasilja od strane djece, te je naš cilj da organiziranjem ovog fotografskog natjecanja, kod svih autora a poglavito kod djece i mladeži pokušamo utjecati na razvoj svijesti o ne nasilju i potrebi za rješenjem svakog sukoba na miran i dostojanstven način”, rekao je predsjednik Foto kino kluba Podravina Krešimir Juratović.

Jedan od ciljeva u sklopu natjecanja je i promocija fotografske izložbe kroz medije, ukazivati na nasilje kako odraslih takao i nasilja od strane djece te na taj način ukazivati na potrebu uključivanja šire društvene zajednice u programe edukacije o ne nasilju u obitelji, školi kao i bilo kojem drugom obliku nasilja.

Zamjenici gradonačelnika Meliti Samoborec pripala je čast da otvori izložbu, pri čemu se nazočnima obratila sa nekoliko riječi.

„Grad Koprivnica je jako ponosan na Foto kino klub Podravina i na sve aktivnosti koje provode tijekom godine u sklopu Zajednice tehničke kulture. Primijetila sam da nas mediji u posljednje vrijeme sve više izvještavaju o različitim vidovima nasilja nad i među djecom te su upravo zbog toga ovakve edukativne izložbe vrlo vrijedne pomoću kojih ćemo ukazati na nultu toleranciju prema nasilju nad djecom bez ikakvih ustupaka“, rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, zahvalivši se pritom svima koji su sudjelovali na ovoj hvale vrijednoj izložbi.

Na objavljeni natječaj Foto kino kluba ”Podravina”, odazvalo se ukupno u obje teme 69 autora s 312 fotografija iz sedam županija i grada Zagreba (Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska, Splitsko-dalmatinska, Međimurske, Osječko-baranjska, Grad Zagreb).

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i ZTK Grada Koprivnice uz sponzorstvo Tiskare ”Bogadi”. Najuspješniji natjecatelj iz Koprivničko-križevačke županije je Željko Car koji je osvojio jednu zlatnu, jednu srebru medalju i pohvalu.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice