HR EN

Grad Koprivnica

Povijesni trenutak za OŠ “Đuro Ester”: Potpisan ugovor o izgradnji sportske dvorane vrijedne 10,5 milijuna kuna

U prostoru Inkubatora kreativnih industrija u Kampusu, danas je potpisan Ugovor o gradnji u sklopu projekta „Izgradnja školske sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici“.

Ugovor su u ime Komunalca potpisali Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunlca i Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice.

„ Drago mi je da je jedan veliki projekt, koji se jako dugo čekao, je s jedne strane došao do samog kraja, ali je zapravo s druge strane došao do jednog novog početka. OŠ Đuro Ester je posljednja koprivnička osnovna škola koja nema adekvatno riješen prostor sportske dvorane te sa ovim današnjim potpisanim ugovorom konačno počinjemo rješavati taj problem na veliko zadovoljstvo ravnateljice Sanje Prelogović, njezinim suradnicama i suradnicima te onima koji su najvažniji u našoj priči, a to su učenice i učenici“ – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te nadodao kako će izgradnjom nove sportske dvorane taj dio grada dobit novi izgled.

„Osim dizanja obrazovnog standarda, u toj će dvorani svoje mjesto naći brojni rekreativci i sportski klubovi. Siguran sam da će s tim projektom ovaj kvart i dio našeg grada dobiti novu i bolju vizuru. To je ono što nas puni jednim optimizmom i veseljem u vremenu koje je pred nama“ – zaključio je Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice.

Vrijednost izgradnje dvorane je 10,5 milijuna kuna bez PDV-a, dok je  procijenjena vrijednost opremanja dvorane 680 tisuća kuna bez PDV-a za koju će se po završetku radova provesti postupak javne nabave.

„Zgrada sportske dvorane sastoji se od dva dijela. Prvi je sama dvorana, a drugi su zajedničke prostorije, odnosno svlačionice, sanitarni dio i ostali popratni sadržaj. Dvorana će imati iscrtano pet različitih sportskih terena – glavno za košarku i rukomet, mali nogomet, odbojku i dva pomoćna košarkaška. Oko održavanja dvorane brinut će se Komunalac“ – kazala je Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca.

Dvorana će se nalaziti na postojećem igralištu i na dijelu parkirališta od strane Ulice Ante Starčevića.

Proveden je postupak javne nabave za izgradnju dvorane i odabran izvođač radova – Radnik d.d. Križevci. Izvođač će u roku od  230 dana  po potpisu ugovora dovršiti izgradnju dvorane.

„Prema Ugovoru, predviđeno je da će projekt trajati oko 7 mjeseci, ali ja se nadam da, ako će nam vremenske prilike i situacija s koronavirusom to dopustiti, biti gotovi dosta prije prema ranije dogovorenim i potpisanim uvjetima. Ugovorena je cijena je oko 10,5 milijuna kuna s kojom će se, prema našim analizama, projekat i završiti“ –  rekao je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika.

Poseban razlog za veselje nakon potpisanog Ugovora imala je Sanja Prelogović, ravnateljica Osnovne škole „Đuro Ester“ .

„Današnji trenutak je povijesni jer će sva djeca imati priliku konačno biti u dvorani. Otkad je škola osnovana 1959. godine bili smo bez dvorane. U ime svih učenika, roditelja i djelatnika hvala svima” –  kazala je ravnateljica Sanja Prelogović.

Nova školska dvorana značajno će unaprijediti kvalitetu života učenika i šire zajednice te će sat tjelesne i zdravstvene kulture imati jednu veću dimenziju jer će opremom ispunjavati suvremene uvjete nastave 21. stoljeća.

Osim za potrebe nastavnih aktivnosti, dvorana će biti na raspolaganju i za druge sportske i kulturne aktivnosti klubova i udruga koje djeluju na području grada Koprivnice.

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice