HR EN

Grad Koprivnica

Povijesni prvi dan nastave u Koprivnici – učenici u novoj osnovnoj školi na Podolicama

Povodom početka nove školske godine, kao što to već nalaže sama tradicija, gradonačelnik Mišel Jakšić je zajedno sa svojom zamjenicom Ksenijom Ostriž i pročelnicom Anom Mlinarić obišao koprivničke prvašiće i ostale osnovce. Najviše dječjih osmijeha i roditeljskih uzdaha bilo je kod novoizgrađene osnovne škole na Podolicama.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da svim učenicama i učenicima zaželi sretan, ne samo prvi dan škole kad je uzbuđenje na najjače naših prvašića, već cijelu školsku godinu.

„Želim vam da se zajedničkim snagama veselite, igrate i rastete, isto tako da zajedno učite, otkrivate razne tajne i upoznajete prve školske ljubavi. Đačko doba je najljepše životno razdoblje i od sveg srca želim da tako bude i vama“, poručio je prvašićima gradonačelnik Jakšić, a roditeljima zaželio što manje stresnih početnih dana.

„S aspekta samog Grada Koprivnice nama je posebno veselje da danas sa radom kreće potpuno nova škola na Podolicama, da uz nju OŠ „Đuro Ester“ prelazi na jednosmjensku nastavu. Ulagali smo i u ostale škole i mogu reći da živimo u jednom vremenu gdje se jako puno ulaže u naš osvnovnoškolski sustav i sigurno je da ćemo taj trend držati i u godinama koje dolaze“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Za 2430 učenika osigurane su besplatne bilježnice i radne bilježnice koje je financirao Grad Koprivnica, dok je 273 prvašića na klupama dočekala i prigodna pamučna majica „Veselo u školu“. Da bi roditeljima olakšali školovanje djece iz gradskog proračuna je izdvojeno 1,2 milijuna kuna.

Tijekom današnjeg prijepodneva prigodnim programima početak školske godine i prvi dan nastave obilježili su COOR Podravsko sunce, OŠ „Đuro Ester“, OŠ „Antun nemčić Gostovinski“, OŠ „Braća Radić“, PŠ „Starigrad“, PŠ „Jagnjedovec“, PŠ „Reka“ i Umjetnička škola „Fortunat Pintarić“.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice