Potpisana Povelja i predstavljen program Europskog tjedna kretanja


Objavljeno: 16.09.2014 — Pregledano: 36 puta

U prostorijama gradske uprave, danas 16. rujna, predstavljen je program ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja.

Gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak potpisala je Povelju Europskog tjedna kretanja dok je koordinatorica Europskog tjedna kretanja za Grad Koprivnicu, Helena Hećimović predstavila program Europskog tjedna kretanja za 2014. godinu.

– Grad Koprivnica u obilježavanju Europskog tjedna kretanja sudjeluje od samog početka, kada je i prepoznata važnost inicijative za pokretanje projekata održive gradske mobilnosti u našem gradu. Najveći uspjeh ostvarili smo u sezoni 2007. godine kada smo za tu sezonu u veljači 2008. dobili i nagradu Europskog tjedna kretanja. No, nisu nagrade važne, već ono što promičemo Europskim tjednom kretanja, a to je upravo potreba da u gradovima ne prevladava motorizirani promet zbog poteškoća koje uzrokuje u zaštiti okoliša. – kazala je Helena Hećimović te dodala da Grad Koprivnica u okviru projekta Din@mo radi na izradi prvog plana održive gradske mobilnosti u Hrvatskoj.

Ovogodišnji, trinaesti po redu Europski tjedan kretanja koji se već tradicionalno održava od 16. do 22. rujna, odvijati će se pod sloganom „ Naše ulice, naš izbor!“.

Program 13. Europskog tjedna kretanja možete vidjeti ovdje.