HR EN

Grad Koprivnica

Potpisan ugovor za Aglomeraciju-Koprivnica, Tender 1

Potpisan ugovor za poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture vrijedan 150,6 milijuna kuna

U sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica“ danas 18. siječnja potpisan je ugovor o izvođenju radova na proširenju postojećeg sustava odvodnje na nova naselja. Temeljem provedenog postupka javne nabave stručno povjerenstvo EU projekta – Aglomeracija Koprivnica je donijelo Odluku o odabiru izvođača radova Radnik d.d. Križevci.

Tender obuhvata je pet općina partnera u projektu, ovim ugovorom o izvođenju radova izgradnje kanalizacijske mreže izgradit će se kanalizacijska mreža u devet naselja, a to su Sigetec, Hlebine, Drnje, Botovo, Torčec, Đelekovec, dio naselja Imbriovec, Subotica Podravska  i Rasinja. Ukupno će se izgraditi 75,5 kilometara kanalizacijske mreže, 27 crpnih stanica, 2400 kanalizacijskih priključaka uključivo kontrolno okno  u parcelu svakog korisnika i 1425 vodovodnih priključaka na postojeće vodoopskrbne mreže u tim naseljima uključivo vodomjerno okno u parcelu korisnika s vodomjernim setom – objasnio je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 150.656.157,42 kuna bez PDV-a. Sufinanciranje Europske unije iznosi 102 milijuna kuna, lokalna komponenta iznosi 13 milijuna kuna, a ostatak od 35 milijuna kuna sufinanciraju Hrvatske vode i resorno ministarstvo.

Izvođač je sukladno ugovoru obvezan u idućih 60 dana napraviti izvedbene projekte te nakon toga započeti radove. Rok za završetak istih je kraj 2023. godine.

Ovaj projekt svojevrstan je poticaj za revitalizaciju, demografiju, odnosno ostanak mladih ljudi. Riječ je o povećanju ulaganja u standard ljudi, a naravno i u radna mjesta te u gospodarstvo koje će se paralelno s radovima na projektu intenzivirati i razvijati. Puno pozitivnih inputa projekt nosi sa sobom – rekao je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika te istaknuo kako ovaj projekt ima veliki značaj i za očuvanje okoliša, ali i doprinos zdravlju ljudi.

Važan partner na projektu su Hrvatske vode.

Zahvaljujući zajedničkim radom danas potpisujemo ovaj ugovor. Njegovom realizacijom rješava se niz problema, u smislu razvoja gospodstva i nove kvalitete življenja na ovim prostorima. Za ovakve projekte izuzetno je važno da se nađe dobar izvođač i siguran sam da ste odabrali dobrog izvođača – rekao je Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora  Hrvatskih voda.

Projekt ima izuzetan značaj za cijelo područje Koprivničko-križevačke županije.

Projektom je vidljivo da ulazimo u razdoblje velikih investicija u ovom sektoru i to zahvaljujući svim prisutnim sudionicima. Zadovoljan sam što je izvođač radova domaća tvrtka jer to je još jedna garancija razvoja gospodarstva – rekao je Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu Koprivnici, a koji je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Ono što je nama važno za ovaj prvi Tender je to što on nije fiksno vezan uz sam grad Koprivnicu nego uz naše okolne općine, jer koliko će biti jake naše okolne općine i sela, koliko ćemo ljudima omogućiti uvjete da ostanu živjeti u svojim mjestima i stvaraju svoj dom i obitelj toliko će u nekom srednjoročnom i dugoročnom vremenu biti snažna Koprivnica kao centar Podravine i Prigorja. Upravo u tome se očituje i značaj ovoga projekta – poručio je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice

Inače vrijednost cijelog projekta Aglomeracije Koprivnica je 410 milijuna kuna bez PDV-a, a provodi se na području grada Koprivnice i općina Peteranec (naselje Sigetec), Đelekovec (naselje Đelekovec), Koprivnički Bregi, Rasinja (naselja Rasinja i Subotica Podravska), Drnje (naselja Torčec, Botovo, Drnje) i Hlebine (naselje Hlebine). Bespovratna sredstva su u udjelu 69,2 posto od prihvatljivih troškova, odnosno iznose 283 816 878,32 kuna. Preostali dio, 126 256 436,41 kuna sufinanciraju Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite, okoliša i energetike, općine, Grad Koprivnica i Koprivničke vode.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice