HR EN

Grad Koprivnica

Potpisan ugovor o radovima na izgradnji osnovne škole Podolice

Danas, 16. prosinca Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnik d.d. potpisali su „Ugovor o radovima na izgradnji osnovne škole Podolice s izradom projektne dokumentacije“.

Riječ je o radovima koji obuhvaćaju uslugu izrade projektne dokumentacije za omogućavanje izgradnje škole s ishođenjem dozvole za gradnju te izvođenje radova na izgradnji škole do potpune gotovosti s ishođenjem uporabne dozvole.

Jako smo sretni i ponosni što krećemo u gradnju osnovne škole Podolice s pripadajućom sportskom dvoranom. Time pokazujemo koliko su nam važni naši najmlađi. Također ovo je i jedan od ključnih koraka prema jednosmjenskoj nastavi – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Vrijednost investicije na Podolicama je 40,7 milijuna kuna bez PDV-a. Škola će se izgraditi na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine otprilike 20 tisuća četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama.

Nakon što je ugovor sklopljen, izvođač ima 20 mjeseci da Gradu preda ključ gotove škole, što znači da bi 2022. godine u novu školu trebalo krenuti 400 školaraca.

Dugo godina nije napravljeno nešto takvo u Koprivnici. Jako sam zadovoljan kao prosvjetar, to je veliki iskorak prema jednosmjenskoj nastavi u gradu Koprivnici – kazao je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Sva projektna dokumentacija izrađena je u skladu s Državnim pedagoškim standardom, što znači da će se kod izgradnje i opremanja škole paziti da svaki detalj odgovara potrebama učenika.

Prema projektnom zadatku koji je zadan od Grada moramo napraviti glavni projekt, izvedbeni projekt, ishoditi suglasnosti i dozvolu i za to imamo rok pet mjeseci. Nakon toga slijedi građenje, ishođenje uporabne dozvole te tehnički pregled. Gotovu školu, useljivu Grad će imati za 20 mjeseci – rekao je Mirko Habijanec te istaknuo kako se početak radova očekuje na proljeće iduće godine.

Osim što će nova osnovna škola povećati kvalitetu obrazovanja osnovnoškolaca u Koprivnici, taj dio grada dobit će novi, urbani izgled i nove funkcije.

Investicijom pokazujemo koliko nam je važno ovaj dio grada. Ovo je investicija na koju se dugo čekalo, i uvjeren sam da kad završi ćemo moći reći kako se isplatilo čekati i da ćemo biti jako ponosni na to što smo napravili za obrazovanje, ali i daljnji razvoj grada – zaključio je gradonačelnik Jakšić

Potpisivanju Ugovora ispred Grada Koprivnice su prisustvovali Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika te pročelnici Zdravko Punčikar, Tomislav Golubić i Dario Jembrek.

Za potrebe opremanja škole bit će proveden još jedan postupak javne nabave.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice