HR EN

Grad Koprivnica

Potpisan ugovor o izgradnji “Centra za pomoć u kući Koprivnica” vrijedan 12,5 milijuna kuna

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi projekt „Centar za pomoć u kući Koprivnica“ od srpnja 2020. godine. Nakon provedenog postupka nabave, za izvođača radova izabrana je ponuda najpovoljnijeg ponuđača tvrtke MOD d.o.o. iz Koprivnice, u iznosu od 12.468.890,60 kuna. Cilj projekta „Centar za pomoć u kući Koprivnica“ je izgradnja i opremanje prostora pučke kuhinje za korisnike usluge pomoći u kući s pripremom i dostavom obroka, dnevnog boravka za umirovljenike i starije osobe, prostora za dnevni boravak beskućnika te skladišnog prostora i uredskih prostorija. Prizemlje i kat bit će ukupne površine 1.255 četvornih metara. Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.880.000,00 kuna, a razdoblje provedbe je do svibnja 2023. godine.

Ugovor za izvođenje radova potpisali su danas Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog društva Koprivnica Adela Sočev i Stjepan Njegač, direktor tvrtke MOD d.o.o. Koprivnica.

Ravnateljica Sočev zahvalila se Gradu Koprivnici kao partneru na ovom projektu osiguravši, odlukom Gradskog vijeća, besplatno zemljište veličine 2.455 kvadratnih metara na kojem će se izgraditi Centar.

„Ovaj ugovor je najveći i najdraži poklon za našu 140. obljetnicu. Očekujemo da ćemo kamen temeljac položiti za 15-ak dana u Herešinskoj ulici. Glavni nam je cilj stvoriti kvalitetne temelje za daljnje pružanje socijalnih usluga na području Koprivnice i okolnih 11 općina te na taj način nastaviti pomagati svima kojima je pomoć zaista potrebna“, poručila je Sočev.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je iskoristio priliku da čestita i zahvali Upravi, svim zaposlenicima, volonterkama i volonterima na uspješnom radu i zalaganju čime su pokazali da su jedno od najboljih gradskih društava Crvenog križa u Republici Hrvatskoj.

„Jako mi je drago da smo partneri u ovom projektu s GD Crvenog križa Koprivnica kao i činjenica da nam je partner i Centar za socijalnu skrb koji nam daje nove ideje i projekte. Ovim projektom pokazujemo da doista imamo ustanove koje imaju visoki kapacitet za povlačenje europskih sredstava, što u konačnici znači da imaju plan i viziju kako razvijati tu jednu notu solidarnosti i kako biti na usluzi svima onima kojima treba ruka pomoći“, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Stjepan Njegač direktor tvrtke MOD d.o.o. opisao je tehničke detalje novog Centra.

„Nova zgrada imat će neto površinu od 950 kvadratnim metara ili 1200 bruto građevinskog prostora. Sastojat će se od dvije cjeline, skladišta s rashladnom komorom i punionicom, dok će drugo dio biti prostor za razvoj Centra. Kompletna zgrada bit će napravljena od armirano betonske konstrukcije s ravnim krovom, imat će energetsku ovojnicu, izolirane podove i podno grijanje“, pojasnio je Njegač.

Projekt „Centar za pomoć u kući Koprivnica“ odobren je u okviru natječaja Ministartstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom „Unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“, Operativni program „konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice