HR EN

Grad Koprivnica

Potpisan ugovor o Aglomeraciji Koprivnica vrijedan 410 milijuna kuna

Prilikom današnjeg posjeta predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Koprivnici, u sjedištu Koprivničko-križevačke županije potpisan je ugovor o Aglomeraciji Koprivnica vrijedan 410 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras.

„Zatvorili smo financijsku konstrukciju za ovaj projekt. Sasvim sigurno, ovo je najveći dan u povijesti Koprivničkih voda i najveći dan u povijesti bavljenja vodno-komunalnim djelatnostima na ovim područjima. Aglomeracija Koprivnica vrijedna je 410 milijuna kuna, od čega EU sufinancira 69 posto ili 283,8 milijuna kuna, nacionalnu komponentu pokrivaju Vlada i Hrvatske vode, a lokalnu Koprivničke vode i partneri, 33,7 milijuna kuna. Duljina izgradnje kanalizacijske mreže je 86 kilometara i 13 kilometara rekonstrukcije dotrajale kanalizacijske mreže. Radi se o jako velikom projektu koji treba biti gotov do kraja 2023. godine. Planira se i izgradnja 12,5 kilometara nove vodovodne mreže, povezat će se vodocrpilište Lipovec s Ivanščakom, te rekonstrukcija 18,5 kilometara dotrajalih magistralnih cjevovoda“ – izjavio je Zdravko Petras.
Važan je to projekt koji će biti veliki civilizacijski iskorak za Koprivnicu, ali i gospodarski rast grada i okolnih općina koje su uključene u ovaj projekt.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik Vlade Andrej Plenković, saborski zastupnik Branko Hrg, župan Darko Koren, gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih Voda Davor Vukmirić i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Potpisivanju ugovora prethodio je radni sastanak na kojem su uz gradonačelnika Mišela Jakšića sudjelovale i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal te župan Darko Koren sa suradnicima. Gradonačelnik Jakšić zatražio je od premijera i njegove Vlade aktivnije uključivanje i sufinanciranje važnih projekata za ovaj grad, poput izgradnje osnovne škole na Podolicama, sportske dvorane kod osnovne škole Đuro Ester, povećanje financijskih sredstava za Sveučilište Sjever te rješavanje prometnih problema na koprivničkoj zaobilaznici izgradnjom rotora i pothodnika u koje će Grad Koprivnica najvjerojatnije krenuti sam.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice