HR EN

Grad Koprivnica

Posjet prijateljskoj školi u Ptuju

Posjet delegacije OŠ Đuro Ester i zamjenice gradonačelnika Ksenije Ostriž prijateljskoj školi u Ptuju

Djelatnici Osnovne škole „Đuro Ester“ s ravnateljicom Sanjom Prelogović i zamjenicom gradonačelnika Koprivnice Ksenijom Ostriž u četvrtak 9. lipnja 2022. posjetili su Osnovnu školu Olge Meglič u Ptuju. Posjet je organiziran povodom svečanosti Dana škole Olge Meglič i obilježavanja 40. godišnjice prijateljstva između hrvatske i slovenske škole.

Povelja bratimljenja između OŠ „Đuro Ester“ iz Koprivnice i OŠ Olge Meglič iz Ptuja potpisana je na zajedničkoj sjednici Učiteljskih vijeća 1982. godine., a potpisali su je tadašnji ravnatelji škola Vinko Zember i Ervin Hojker. Tijekom 40 godina škole su njegovale povezanost i suradnju organiziranjem zajedničkih aktivnosti za učenike i učitelje, radionicama, kulturnim i sportskim susretima, međusobnim posjetima, druženjima i izletima. Od 2015. godine veže ih i zajednički projekt „Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja“ u kojem sudjeluju kao partnerske škole.

Ovogodišnji susret djelatnika i predstavnika osnivača škola, grada Koprivnice i grada Ptuja, označava nastavak povezanosti i suradnje dviju škola u cilju razmjene iskustava u radu, upoznavanja učenika s drugim kulturama i promicanja europskih vrijednosti.

Autor teksta: Nikolina Sabolić, prof., dipl. bibl.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice