HR EN

Grad Koprivnica

Položena vremenska kapsula u budući Centar za pomoć u kući

U temelje budućeg Centra za pomoć u kući u Herešinskoj ulici vrijednog 14,8 milijuna kuna, svečano je položena vremenska kapsula. Zajedničkim snagama položili su je gradonačelnik Mišel Jakšić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac.

Današnje svečano obilježavanje početka radova posebno je razveselilo ravnateljicu Sočev.

„Ovo je veliki dan za Gradsko društvo Crvenog križa i velika i uspješna godina koja će ostati velikim slovima upisana u našu povijest. Ove godine obilježavamo 140 godina Gradskog društva i ovaj kamen temeljac je najljepša čestitka našem rođendanu“, kazala je Sočev.

Da se radi o povijesnom događaju za naš grad te da se ovakvi objekti rade samo jednom životu rekao je Vjekoslav Štimac.
„Ovaj objekt će biti ono što ćemo ostaviti mlađim naraštajima gdje će se kvaliteta socijalnih usluga podići na visoki nivo. Sve vrste socijalnih usluga bit će pružene onima kojima je to potrebno“, naglasio je Štimac.

Gradonačelnik Mišel Jakšić izrazio je veliko zadovoljstvo svime do sada učinjenim od strane koprivničkog Crvenog križa te ga smatra jednim od najboljih društava u Hrvatskoj.

„ Radimo ogroman iskorak u funkcioniranju društva s potpuno novim objektom koji će djelovanje dići na novi nivo u pomoći ljudskoj solidarnosti, ali i u brojnim drugim edukativnim programima. Drago nam je da imamo takve ljude i takvo društvo, neizmjerno smo ponosni, veselim se novom koraku koji danas počinje“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Nova zgrada bit će izgrađena i opremljena do svibnja 2023. godine. Prostorije će biti prilagođene za osobe s invaliditetom te će se ugraditi taktilne trake i dizalo. U prizemlju na 300 četvornih metara bit će pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i popratne prostorije te dnevni boravak za umirovljenike veličine 80 četvornih metara. Na katu će biti prihvatilište za beskućnike oko 40 četvornih metara te pripadajući uredski prostori. U nastavku zgrade bit će skladišni prostor površine 300 četvornih metara, namijenjen skladištenju hrane i donacija za pripremu obroka u pučkoj kuhinji, a koji će biti dostupan za prilaz i istovar svim vrstama teretnih vozila. Kuhinja će biti opremljena profesionalnim uređajima te će imati povećani kapacitet za pripremu do 300 obroka dnevno te će uz nju biti smještena blagovaonica za korisnike. Iz kuhinje će se direktno uzlaziti u skladište hrane, a tamo će se nalaziti i dvije hladne komore za skladištenje lako kvarljivih namirnica.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice