HR EN

Grad Koprivnica

Polaganjem vijenaca obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu. Uime Grada Koprivnice vijenac su položili gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić.

„Danom kojeg je slavimo Hrvatska se vratila na put teritorijalne cjelovitosti gdje je konačno pokazano da je stvorena jaka pobjednička vojska koja se može obračunati u poštenoj borbi sa mnogo jačim agresorom koji je okupirao dobar dio naše zemlje. Tim ljudima dugujemo jednu veliku zahvalnost i dužnost da se cijelo vrijeme ponosimo njima i njihovim djelima. Zajedništvo, koje nas je sve krasilo i povezivalo tih dana, danas nam je potrebno više nego ikada zbog nestabilne globalne situacije“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Polaganju vijenaca, osim predstavnika Grada Koprivnice, prisustvovali su predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Koprivničko-križevačke županije i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata.

Minutom šutnje odana je počast svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu. Nakon polaganja vijenaca, misu zadušnicu u Kapeli Svetog Florijana služio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice