HR EN

Grad Koprivnica

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz  Domovinskog rata na Florijanskom trgu. U ime Grada Koprivnice vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal te gradski vijećnici Dragutin Jeđud i Davor Milaković.

” Svim obiteljima poginulih i nestalih branitelja, svim našim braniteljima, svim građanima Republike Hrvatske čestitam 5. kolovoz. Za mene je to najvažniji praznik u modernoj hrvatskoj državi. Imamo datume koje obilježavamo i koji su de jure osamostalili Hrvatsku, ali de facto smo ju osamostalili 5. kolovoza 1995. godine. Dijelimo emocije veselja jer smo tada konačno ostvarili slobodu, ali i tuge zato što su mnogi nevini životi zbog toga nestali. Zato imamo veliku obavezu brinuti o tome kako će nam društvo izgledati”, rekao je Ivan Pal.

Polaganju vijenaca, osim predstavnika Grada Koprivnice, prisustvovali su predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Koprivničko-križevačke županije i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata.

Minutom šutnje odana je počast svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu.

Nakon polaganja vijenaca, misu zadušnicu u crkvi svetog Nikole služio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice