HR EN

Grad Koprivnica

Pokrenut postupak javne nabave rekonstrukcije križanja ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u kružno raskrižje-rotor

Danas, 8. listopada u Gradskoj upravi je održan radni sastanak na kojem su sudjelovali Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo te ispred Hrvatskih cesta Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin. Sastanak je održan na temu investicija koje su u fazi planiranja te onih koje se provode. Posebna tema sastanka bila je provedba nabave rekonstrukcije dijela državne ceste oznake DC41, ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u Koprivnici u kružno raskrižje-rotor.

 Cilj je rekonstruirati trenutno raskrižje u kružno raskrižje kako bi se promet odvijao lakše i sigurnije. Projekt je trenutno u postupku javne nabave u fazi javnog savjetovanja – objasnio je Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 4,9 milijuna kuna s uračunatim PDV-om.

Ako vremenski uvjeti budu pogodni u izvođenje radova krećemo već ove godine, a ako ne radovi kreću iduće godine u rano proljeće. Planirano trajanje istih je tri mjeseca. Također želim istaknuti kako nam je ovo trenutno najveći prioritet vezano uz projekte na području grada – zaključio je Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin.

Planiranim projektima zadovoljan je i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Uz brojne projekte i planove koje provodimo s Hrvatskim cestama svakako jedan od važnijih je rekonstrukcija dijela državne ceste na križanju ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u kružno raskrižje – rotor. Riječ je o investiciji od velikog značaja za promet i naše građane koji tamo žive te naravno djecu koja polaze Osnovnu školu Braća Radić – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Na sastanku se raspravljalo i o drugim kratkoročnim i srednjoročnim projektima. Također napravljen je osvrt vezano uz provedenu investiciju dodatnog označavanja postojećih pješačkih prijelaza svjetlećim konzolama, a sve u cilju dodatne sigurnosti pješaka u prometu. Investicija je izvedena u prigradskim naseljima Štaglinec, Reka i Kunovec Breg, a vrijednost iste je 150 tisuća kuna s PDV-om.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice