HR EN

Grad Koprivnica

Pokaznom vatrogasnom vježbom simulirano izbijanje požara na Gradskim bazenima Cerine

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac i Gradski bazeni Cerine u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada Koprivnice, danas su održali pokaznu vatrogasnu vježbu u sklopu redovne vježbe sigurnosti na gradskim bazenima.

U vježbi u kojoj su sudjelovali zaposlenici Gradskih bazena Cerine, Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice, Centra 112 te pripadnici  Dobrovoljnih vatrogasnih društava Koprivnica, Jagnjedovec, Štaglinec, Starigrad, Bakovčica, Reka i Draganovec, podršku vježbi svojom su nazočnošću pružili i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec i članovi Uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan te voditeljica Gradskih bazena Cerine Sonja Šafar.

Vježba se odvijala prema zamišljenom scenariju gdje se simuliralo izbijanje požara u prostoriji u kojoj se nalazi glavni ormar električne opreme (CNS). Nakon evakuacije zaposlenika, djelatnik gradskih bazena upućuje poziv Centru 112 koji javlja operativnom vatrogasnom centru o izbijanju požara, nakon čega vatrogasci kreću na intervenciju. Dvoje zaposlenika ostalo je zarobljeno u podrumskim prostorijama, a na području parkirališta počeo je izvirati mulj zbog pucanja podzemne cijevi za vodu. Dolaskom vatrogasaca, podijeljeni u tri grupe kreću sa gašenjem požara, potragom za nestalim osobama i sanacijom parkirališta. Uspješno završenom intervencijom osigurano je mjesto požara, pri čemu nije došlo do veće materijalne štete.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice