HR EN

Grad Koprivnica

Podravski motivi “Mošt i kostanji”, 01.-02.10.2022.

Ovogodišnja etno manifestacija Podravski motivi s jesenskom tematikom tradicionalno će se održati 01. i 02. listopada (subota i nedjelja) 2022. u Gradskom parku. Najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom zauzet će centralnu poziciju u glavnom Gradskom parku, dok će se ostatak programa i sadržaja odvijati uz pročelje parka- ulica Đure Estera. Službeno otvorenje 29. Podravskih motiva će biti u subotu, 01. listopada  u 10 i 30 sati u ulici Đure Estera (kod tržnice).

Obzirom na tematiku, manifestacija će poprimiti jesenske note, centar grada zamirisat će po friško pečenim kostanjima, slasnom moštu, raznim delicijama od tikvi, kostanja, gljiva, kopriva i ostalih jesenskih plodova koje će za Vas pripremiti vrijedne ruke naših Udruga. Muzej grada Koprivnice postavit će novi izložbu „Samo je vu goricaj živlenja pravi raj“ za koju je ulaz slobodan te će Galerija Mijo Kovačić, Galerija skulptura Ivan Sabolić, Galerija naivne umjetnosti biti otvoreni za javnost za vrijeme održavanja motiva.

Kulturno umjetnički program biti će obogaćen nastupima KUD-ova, puhačkim orkestrom Grada Koprivnice, 14. Međunarodnim susretom dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“.

Osim naivnog slikarstva, očekuju vas brojni stari zanati, antikvarijati, medari, vinari i ostali izlagači koji su za vas pripremili razne domaće proizvode i rukotvorine te naravno, tradicionalna prodajna izložba kolača udruga žena u nedjelju prijepodne. Tu će naravno biti i nezaobilazan partner Podravka koja će pripremiti brojna iznenađenja i degustacije za sve naraštaje, posebno djecu. U večernjim satima u subotu će vas zabavljati etnosastav – Žiga i Bandisti te koprivnički rock band – The Haze, dok vas u nedjelju čeka koprivnički country rock band – Štublin.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice