HR EN

Grad Koprivnica

Počeo projekt SHARE MUSIC vrijedan 1,2 milijuna kuna

SHARE MUSIC, jedan je od  četiri velika europska projekta vrijednih 6,5 milijuna kuna, koji će biti realizirani u Koprivnici kroz Interreg V-A program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Sam projekt punog naziva „Sharing music and connecting people in the cross-border area“, vrijedan je oko 1,2 milijuna kuna, a 85 posto sufinancira Europska unija. Grad Koprivnica je glavni korisnik projekta, a mađarski grad Heviz je projektni partner.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, na današnjoj su online početnoj konferenciji, zbog situacije s bolesti COVID-19 i uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera, sudjelovali i zamjenik gradonačelnika grada Heviza Jozsef Janos Kepli, voditeljica Odsjeka za europske poslove Maja Balaško Kiš te ravnateljica Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ Arijana Šandl zajedno s polaznicima škole.

Udio grada Koprivnice u projektu vrijednom 1,2 milijuna kuna je oko 650 tisuća kuna. Volio bih naglasiti da smo izuzetno ponosni na sve dosadašnje rezultate koje postiže naš EU odjel koji vode Maja Balaško Kiš i pročelnik Zdravko Punčikar. Zahvaljujući njihovom i zalaganju ostalih članova tima u top 10 smo hrvatskih gradova po povlačenju EU sredstava. Kroz ovaj projekt ćemo razviti kulturnu suradnju, prisjetiti se naše tradicije, razmijeniti znanja i iskustva, učiti, štiti i čuvati različitost uz najveći udio glazbe koju nose umjetnost i kultura u sebi“, rekao je na početku konferencije gradonačelnik Mišel Jakšić.

Koje će se sve aktivnosti odvijati tijekom trajanja projekta i koji je njegov cilj, pojasnila je Maja Balaško Kiš.

„Cilj nam je povezati mlade u prekograničnom području dobnih skupina između 10 i 25 godina starosti, putem različitih kreativnih radionica glazbene umjetnosti. Postoji niz aktivnosti. Počinjemo s Početnim festivalom ,zatim slijede radionice fotografije, natjecanje u pjevanju Prvi glas, a organizirat ćemo i dva događaja pod nazivom Glazbena kutija. Fotografija je također jedna od tema projekta. Održat ćemo paralelno dvije izložbe na kojima će biti izložene nastale fotografije prekograničnog kraja.  Završni festival ovog projekta održat će se u gradu Hevizu“, kazala je voditeljica Odsjeka za europske poslove Maja Balaško Kiš.

Jedan od sudionika u projektu SHARE MUSIC je i Umjetnička škola „Fortunat Pintarić“. Na koji način će sudjelovati u projektu pojasnila je ravnateljica Arijana Šandl.

„Aktivno ćemo sudjelovati u projektu što se tiče nastupa naših učenika, ustupanja glazbala i prostora naše škole. Logika nalaže da smo uključeni u projekt jer smo i sami provodili seminar Glazbena kutija u sklopu Glazbene mladeži Koprivnica pa znamo na koji način realizirati ovakav vid seminara“, rekla je ravnateljica Arijana Šandl.

Tijekom današnjeg dana održava se Festival otvorenja. U sklopu festivala održava se glazbena radionica o tradicijskim glazbalima, a program završava profeseionalnim glazbenim i plesnim nastupima u Sinagogi – Kulturnom centru prim. Dr. Krešimir Švarc s početkom u 17.30 sati.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice