Počelo asfaltiranje prometnice spojne ceste između naselja Starigrad i naselja Reka


Objavljeno: 08.11.2018 — Pregledano: 207 puta

Danas, 8. studenog gradonačelnik Mišel Jakšić je sa stručnim suradnicima obišao radove na rekonstrukciji spojne prometnice između naselja Starigrad i naselja Reka.

Krenula je prva faza asfaltiranja prometnice koja će u punom profilu biti dugačka 2,8 kilometara, a u prvoj fazi idemo s 1,3 kilometra. Ovo je samo jedan u nizu europskih projekata koje ove godine imamo u realizaciji. Ukupna vrijednost projekta je oko osam milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost ugovorenih projekata koje provodi Grad Koprivnica oko 46 milijuna kuna. Ova spojna cesta dugo se čekala i vjerujem da će značajno doprinijeti kvaliteti prometovanja i sigurnosti sudionika u prometu – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Radovi se odvijaju u skladu s terminskim planom. Dužina prometnice koja je će biti rekonstruirana iznosi 2.863,87 metara, a širine 5,50 metara. Izvan naseljenog dijela prometnice izgradit će se obostrane biciklističke trake širine 1,5 metara, dok je unutar naselja predviđena pješačka staza širine 2,5 metra.

Projekt je sufinanciran iz sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj, Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Podmjere 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“, Operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ s maksimalnim iznosom javne potpore od 7.506.800,00 kuna, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Koprivnica.

Investitor rekonstrukcije prometnice je Grad Koprivnica, a izvođač radova na spojnoj prometnici je Zajednica ponuditelja PZC Varaždin d.d. i Koming d.o.o. Koprivnica. Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prometnice je izradila tvrtka Elit biro d.o.o. koja ujedno obavlja i poslove stručnog nadzora nad građevinskim radovima. Poslove koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova obavlje tvrtka Ing Inspekt d.o.o.