HR EN

Grad Koprivnica

Po 15. put „Veselo u školu“ – projekt Grada Koprivnice vrijedan milijun kuna

Partneri Gradu Koprivnici u 15. po redu projektu „Veselo u školu“ su Podravka, Belupo, Radnik, Podravska banka, Komunalac, Koprivničke vode, Koming, OTP banka, Tehnix, Vemo Trade, Hartmann i PRO-PING.

U novoizgrađenoj Sportskoj dvorani Vinko Zember na današnjoj konferenciji za medije, predstavljen je po 15. put projekt  „Veselo u školu“. Grad Koprivnica i mnogobrojni partneri na ovaj način predstavljaju aktualnosti vezane uz početak nove školske godine.

I ove godine osigurane su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač te pamučne majice za 279 prvašića.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, njegovu zamjenicu Kseniju Ostriž, pročelnike Anu Mlinarić i Darija Jembreka te predstavnika partnera projekta, konferenciji su prisustvovale i ravnateljica OŠ Đuro Ester“ Sanja Prelogović, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Gordana Gazdić Buhanec, COORa „Podravsko sunce“ Radmila Popović i ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Krešo Grgac.

„Jako nam je drago da se napokon vraćamo u jedan malo normalniji okvir djelovanja nego što je to bilo prije godinu dana. Od sveg srca im želim uspješan povratak, da uživaju što više nisu online, da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških preporuka i držim fige da mogu normalno polaziti školu i uživati u svojim školskim danima“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ova školska godina započet će s jednim prvašićem više nego prošle pa je gradonačelnik poseban apel uputio svim sudionicima u prometu da posebnu pažnju obrate na školarce, pogotovo u prvim danima dok traje prilagodba na ulazak u školske klupe.

Gradonačelnik Jakšić je podsjetio na ulaganja u školsku infrastrukturu  tijekom ljetnih mjeseci. Uloženo je oko 700 tisuća kuna na brušenje parketa u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski, sanaciju zida u PŠ Reka, uređenje nadstrešnice, okoliša, namještaja i ličilački radovi u PŠ Starigrad, bojanje zidova, brušenje i lakiranje parketa u OŠ „Đuro Ester“ te nabava računala, popravak krovišta spremišta, rekonstrukcija zida, zamjena krovnih prozora i nabava osobnog automobila u COORu Podravsko sunce.

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će ukupno 2434 učenika. Učenici od 1. do 4. razreda u paketu će imati 14 bilježnica, a učenici od 5. do 8. razreda 19 bilježnica. Ukupno je tiskano 42.460 bilježnica s prigodnim vrećicama ukupne vrijednosti 200 tisuća kuna, od čega su partneri osigurali skoro cijeli iznos, odnosno 190 tisuća kuna. Za nabavu radnih bilježnica u gradskom je proračunu osigurano 729 tisuća kuna, dok je za pamučne majice izdvojeno 20 tisuća kuna.

Jedan od partnera na projektu je i Podravka pa je tako Vesna Višnić, direktorica Poslovnog programa Dječja hrana, slastice i snack iz Podravke, uime svih partnera naglasila da je veliko zadovoljstvo sudjelovati u takvom projektu.

„Posebno veseli što je ova aktivnosti koja namijenjena djeci i mladima. Drago nam je da osim što uveseljavamo početak školske godine djeci, na neki način pomažemo i olakšavamo roditeljima, pomažemo financiranje školske opreme odnosno potrepština, za novu godinu. Svima želim zdravu, uspješnu školsku godinu, a ponajviše djeci da se vesele, uče u školskim klupama i da se druže jer to je bit djetinjstva“, kazala je Višnić.

Obraćajući se okupljenima, ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović je napomenula da upravo zahvaljujući brizi Grada, ali i sve brojnijimetu, koprivničke škole predstavljaju uzor svima u Hrvatskoj.

„Popis sponzora koji sudjeluju u ovom projektu je impresivan. To mi pokazuje koliko naša sredina misli o nama. Kao ravnatelji osjećamo se ugodno, dobro i ponosno zato što imamo vas koji nam uskačete kad god vam se obratimo za pomoć, ne samo u ovom već u mnogim projektima koje radimo“, zaključila je ravnateljica Prelogović.

Posebnost ovogodišnjeg projekta „Veselo u školu“ je suradnja s lokalnim umjetnicima. Vizualna rješenja za bilježnice Grada Koprivnice, Komunalca i Koprivničkih voda izradili su Iva Bolfek, Andreja Živko i Zvonimir Haramija Hans.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice