„Pisanice od srca“ na Zrinskom trgu


Objavljeno: 09.03.2018 — Pregledano: 12 puta

Na koprivničkom gradskom trgu tradicionalno otvorena je izložba pisanica „Ususret Uskrsu“ koja se provodi u sklopu projekta „Pisanica od srca“. Riječ je o projektu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije koji se provodi 11. godinu zaredom, a osnovni cilj mu je promocija naivne umjetnosti.

Na Zrinskom trgu je tako izloženo 13 velikih i devet manjih pisanica. Ove je godine na oslikavanju sudjelovalo osam umjetnika.

Za kreiranje postava bili su zaduženi djelatnici Komunalca, koji su odradili odličan posao. Osim pisanica izložbu krase drveni zečevi, cvijeće i drvena mala kućica.

Među prvima izložbu pisanica razgledali su vrtićarci iz dječjih vrtića Tratinčica, Smiješak i Svetog Josipa. Mališani iz Dječjeg vrtića Tratinčica također su bili zaduženi za glazbeni program kojim su razveselili sve okupljene.

Potporu projektu dali su Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija. Ispred Grada Koprivnice otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnici, dok su ispred Komunalca prisutne bile predsjednica Uprave Nataša Tetec i članica Uprave Dubravka Horvat.

Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutni su bili zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županije skupštine Željko Pintar.