Otvoreni radovi na spojnoj cesti između Ulice Čarda i Peteranske ceste


Objavljeno: 18.05.2017 — Pregledano: 907 puta

Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika zajedno sa suradnicima je otvorio danas, 18. svibnja radove na spojnoj cesti između Ulice Čarda i Peteranske ceste u Koprivnici. Radovi su započeli izgradnjom oborinske i kabelske kanalizacije te javne rasvjete.

– Na ovaj način vjerujem da ćemo malo rasteretiti promet na Čardi i na Peteranskoj cesti te ćemo na taj način još bolje povezati Poslovnu zonu Dravsku i državnu cestu – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Ukupna duljina trase spojne ceste uključujući i raskrižje Ulice Čarda i Ulice Josipa Bukovčana sa spojnom cestom iznosi oko 195 metara, od čega je oko 150 metara nove pješačko-biciklističke staze za dvosmjeran promet bicikla i pješaka, 110 metara nove oborinske kanalizacije i 180 metara nove kabelske kanalizacije.

Trasa javne rasvjete je ukupne duljine 190 metara. Izgradit će se moderna cestovna rasvjeta na sedam stupova visine 10 metara s energetski učinkovitim svjetiljkama. Javna rasvjeta je prilagođena osvjetljenju okolnih ulica.

Prije početka radova pripremne radove obavile su Koprivničke vode.

Prije izvedbe ovih radova mi smo pripremili dionicu za vodovod i kanalizaciju. Cijena investicije za vodovod je 120.000,00 kuna, a odvodnje 490.000,00 kuna – rekao je Josip Pobi, direktor Koprivničkih voda.

Radovi se izvode u skladu s projektnom dokumentacijom izrađenom od strane tvrtke Elit biro d.o.o., Koprivnica i građevinskom dozvolom.

Investitor radova je Grad Koprivnica.

Izvoditelj radova na izgradnji oborinske kanalizacije je Pavlic-asfalt-beton, Donji Kraljevec, a na izgradnji javne rasvjete Nitre d.o.o Koprivnica.

Ukupna vrijednost investicije izgradnje kompletne spojne ceste je oko 1.280.000,00 kuna s PDV-om.