HR EN

Grad Koprivnica

Otvoren Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja grada Koprivnice

Danas, 25. rujna Grad Koprivnica raspisao je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja grada Koprivnice u akademskoj godini 2020./2021. Stipendije su namijenjene za redovne studente s područja grada Koprivnice na preddiplomskom i diplomskom studiju, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Koprivnice i to u neprekinutom trajanju od najmanje dvije godine.

Grad Koprivnica je u svojoj Strategiji zacrtao da želi biti grad mladih ljudi kojima želi omogućiti najbolje moguće obrazovanje i o tome najbolje govore svi napori koje poduzimamo u razvoju obrazovnih politika. Ono po čemu je naš grad poznat je to što svim redovnim studentima omogućavamo stipendiranje. Naše stipendije raspoređene su u kategorije pa tako u većem iznosu stipendiramo studente koji studiraju deficitarna zanimanja te studente s invaliditetom. Važno je naglasiti da je svake godine interes za stipendije sve veći i to je pokazatelj koliko je mjera dobra – istaknuo je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice te još jednom napomenuo kako kroz ovu mjeru Grad omogućuje mladima iz Koprivnice da lakše steknu visokoškolsko obrazovanje

I ove godine stipendije će se odobravati u iznosu 550,00 kuna mjesečno za studiranje u Republici Hrvatskoj, odnosno 1.100,00 kuna za studiranje izvan Republike Hrvatske. Stipendije za studente s područja grada Koprivnice koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto odobravat će se iznosu od 800,00 kuna mjesečno za studiranje u Republici Hrvatskoj, odnosno 1.600,00 kuna mjesečno za studiranje izvan Republike Hrvatske.

Također, dodijelit će se i 12 stipendija studentima za deficitarna zanimanja utvrđena po preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Križevci. Iznos takve stipendije iznosit će 800,00 kuna mjesečno i to dvije stipendije za stručni studij sestrinstva te deset stipendija za sveučilišni studij medicine, matematike, fizike, logopedije, strojarstva, građevinarstva, glazbene umjetnosti, njemačkog jezika, engleskog jezika, farmacije, elektrotehnike, hrvatskog jezika i dentalne medicine.

Sredstva za isplatu stipendija osigurana su u Proračunu Grada Koprivnice.

Prijave na natječaj primaju se u natječajnom roku od 25. rujna 2020. godine do 26. listopada 2020. godine. Detalji vezani uz natječaj nalaze se OVDJE. 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice