HR EN

Grad Koprivnica

Otkazan Renesansni festival, Najbolja turistička manifestacija Hrvatske

U cijelosti donosimo priopćenje Turističke zajednice Grada Koprivnice u vezi otkazivanja Renesansnog festivala.

Nakon dugoročnih razmišljanja i nadanja kako će se situacija sa epidemijom koronavirusa ipak stabilizirati, obavještavamo vas kako se zbog još uvijek vrlo aktualne pandemije 15. izdanje Najbolje turističke manifestacije Hrvatske, Renesansnog festivala ni ove godine neće održati.

Nažalost situacija sa epidemijom još uvijek nije u razmjerima pogodnima za održavanje velikih manifestacija koje okupljaju velik broj domaćih i inozemnih posjetitelja i sudionika. Podsjetimo kako je Renesansni festival TOP manifestacija koja okuplja preko 1.300 sudionika te oko 50.000 domaćih i inozemnih posjetitelja što predstavlja prevelik rizik za eventualno širenje zaraze korona virusom čime bi se brend Renesansnog festivala zauvijek uništio kao i imidž grada Koprivnice, a to svakako ne želimo. Također ni budžetska nesigurnost nam ne dopušta da se nosimo sa zdravstvenim ograničenjima u ovim turbulentnim vremenima.

Napominjemo kako organizacija ovako velike i kompleksne manifestacije iziskuje dugoročne pripreme koja zbog epidemije i neizvjesne situacije naveliko kasne. Brojne skupine koje sudjeluju na manifestaciji dolaze iz čak 15-tak europskih zemalja. One čine velik dio programa manifestacije te ne možemo sa sigurnošću računati na njihovo sudjelovanje kao ni postignutu kvalitetu manifestacije.

Obzirom da u Hrvatskoj ne postoji slična i organizacijski zahtjevnija manifestacija od Renesansnog festivala uvijek se uspoređujemo s najvećim europskim eventima povijesnog karaktera, a koji su svi redom otkazani.

ZDRAVLJE I SIGURNOST NAŠIH POSJETITELJA, SUDIONIKA I SVIH OSTALIH KOJI SU UKLJUČENI U ORGANIZACIJU MANIFESTACIJE NAM JE NAJVEĆI PRIORITET.

Zahvaljujemo se svima koji podržavaju manifestaciju te se iskreno nadamo da će sljedeće godine situacija biti pod kontrolom kako bismo svi zajedno ponovno mogli zakoračiti u povijest i uživati u svim atrakcijama i sadržajima Renesansnog festivala na Jubilarnom 15. izdanju Najbolje turističke manifestacije Hrvatske!

Cijela ekipa Renesansnog festivala želi Vam sjajno ljeto unatoč svom ovom neredu !

Direktor:

Renato Labazan, prof.

foto: Ivan Brkić

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice