HR EN

Grad Koprivnica

ĐURO tv

Osnovna škola Đuro Ester pokrenula vlastitu televiziju

Učenici viših razreda OŠ „Đuro Ester“, okupljeni u Pilot-projektu „Multimedija u pokretu“ realizirali su prve vijesti školske televizije „Đuro TV“.

Pilot-projekt „Multimedija u pokretu“ provodi se kroz cijelu školsku godinu s ciljem osposobljavanja učenika za rad s digitalnim medijima u različitim multimedijskim formatima. Pilot-projekt okuplja velik broj učenika različitih izvannastavnih skupina pod vodstvom učitelja Mihaela Kivača, Nikoline Sabolić, Saše Špoljarića i Martine Trešćec Godek. Učenici prate događanja u školi i snimaju virtualne priredbe povodom obilježavanja važnijih dana, snimaju i objavljuju radijske emisije za lokalni radio, pišu članke za školske novine.

Jedna od aktivnosti projekta je i školska televizija koja je snimila prve vijesti. Učenici su popratili važnija događanja u školi za vrijeme prvog obrazovnog razdoblja i prezentirali ih u obliku vijesti. Osim praćenja događanja u školi, bilo je potrebno osmisliti, napisati, uvježbati i snimiti najave voditelja, kreirati vizualni identitet studija vijesti, osmisliti logo i naziv televizije, snimiti zvučne najave, montirati i pripremiti za objavu sve materijale. Vijesti Đure TV svoje gledatelje informiraju i o sportskim događajima u školi i vremenskoj prognozi. U rad na vijestima bili su uključeni učenici 5.b i 5.c razreda, 7.a i 7.b te 8.c razreda pod vodstvom mentora Saše Špoljarića i Martine Trešćec Godek.

Iako je u kratkom vremenskom razdoblju bilo mnogo posla, učenici su uživali u izradi televizijskih vijesti i vesele se novim radnim izazovima.

Vijesti se mogu vidjeti OVDJE.

Tekst: Martina Trešćec Godek, mag. educ. hrvatskoga jezika i književnosti

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice