HR EN

Grad Koprivnica

Projekt Knowledge Well OŠ Đuro Este

OŠ “Đuro Ester” – U centru izvrsnosti za IT i matematiku provedene radionice

Projekt „Knowledge Well“, čiji je nositelj grad Koprivnica, kao glavni cilj ima uspostavu pet adekvatno opremljenih i kompetentnih centara izvrsnosti u partnerskom prekograničnom području Mađarska-Hrvatska, čime se unapređuje rad s darovitim učenicima. Nakon provedenih okruglih stolova, planiranja i usklađivanja aktivnosti s partnerima iz Mađarske te nabave opreme i didaktičkih materijala, započet je izravan rad s učenicima.  OŠ „Đuro Ester“, kao škola koja je prva u gradu uvela e-Dnevnik i ušla u sustav e-Škole, razvija centar izvrsnosti za tehničke znanosti, odnosno za IT i matematiku.

Školski projektni tim, sačinjen od učitelja Rajne Franjo, Mihaela Kivača i Saše Špoljarića, u suradnji s mentorom Tomislavom Lečekom iz Centra izvrsnosti Varaždinske županije, izradio je izvedbene kurikulume iz matematike i informatike. Prema njima su se tijekom proljetnih praznika, od 6. do 10. travnja, provodile radionice za učenike petih i šestih razreda koji sudjeluju u projektu.

Na informatičkim radionicama obrađivana je tema multimedije. Učenici su se upoznali s vrstama multimedije, izradama i načinima obrade audio i video zapisa te izradili svoje samostalne radove.

Matematičke radionice bile su usmjerene na područje geometrije: likove, mjerne jedinice, primjenu računanja opsega i površina u primjerima iz svakodnevnog života te istraživački rad na konkretnom primjeru.

Učenici su pokazali veliku motivaciju i zainteresiranost za ova područja i aktivnosti koje produbljuju i dopunjavaju školske sadržaje. U evaluacijama su izrazili zadovoljstvo temama i načinom rada, posebno su im bili zanimljivi praktični radovi kojima su pokazali naučeno u radionicama. Za rad i zalaganje mentori su im pripremili potvrde o sudjelovanju.

Ravnateljica Škole Sanja Prelogović je zahvalila na zalaganju svima uključenima u ovaj projekt. Učenicima je poručila kako je iznimno važno razvijati svoje sposobnosti i talente, a upravo su matematika i informatičke znanosti nositelji tehnološkog napretka.

Tekst pripremila: Renata Glavica, dipl. psiholog

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice