HR EN

Grad Koprivnica

“Ono što je Hrvatskoj Pelješki most, to je Koprivnici škola na Podolicama”, gradonačelnik Jakšić prilikom otvorenja nove osnovne škole

Datum 1. rujna 2022. godine bit će upisan zlatnim slovima u povijest Grada Koprivnice i svih njenih građana. Nakon skoro 30 godina nadanja i sanjarenja u novu obrazovnu ustanovu, to se doista i dogodilo.

Nakon himne u izvedbi Ivane Vrdoljak Vanne te zajedničkim rezanjem vrpce gradonačelnika Mišela Jakšića i prvog upisanog učenika u školu Luke Andolovskog, otvorena je nova Osnovna škola  „Podolice“. U svečanom programu otvorenja škole uz gradonačelnika Mišela Jakšića, u prigodnim govorima obratili su se župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, izaslanik Predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak i poseban gost, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Uoči svečanih govora, predstavnik izvođača radova tvrtke Radnik Darko Jambreković, uručio je v.d. ravnateljici Heleni Knežević prigodnu sliku s motivom novoizgrađene škole.

„Uz ovakav tim u Gradskoj upravi lako je biti gradonačelnik“, kazao je gradonačelnik Jakšić na početku emotivnog govora.

„Ovo je dan kada sam izuzetno ponosan i sretan što sam gradonačelnik Koprivnice. Ovo je potpuna nova ustanova nakon 50 ili 60 godina u našem gradu, koju su čekale brojne generacije. Ovo je naša škola, ovo je naš ostvareni san. Izgradili smo je u potpunosti sa sredstvima proračuna Grada Koprivnice, sredstvima naših građana“, rekao je gradonačelnik Jakšić te zahvalio svima koji su sudjelovali na bilo koji način u izgradnji škole, od bivših čelnika Grada, profesorima, učiteljicama i učiteljima, svim nastavnicima, projektantima i izvođačima radova, a posebno svim Koprivničankama i Koprivničancima što su vjerovali u ostvarenje ovog sna.

„Budimo ponosni, puni srca, ponosimo se ostvarenjem ovog velikog sna i neka nam svima bude sretno, neka nam raste i živi Koprivnica, nama Podravcima celog sveta prestolnica“, poručio je na kraju gradonačelnik Jakšić.

Uzvanicima se u svečanom govoru obratio i Koprivničko-križevački župan Darko Koren.

„U ovom trenutku, Županija i Grad imaju vrlo korektan partnerski odnos, djeluju sinkronizirano. Mnogo toga je iza nas, ali i ispred nas, a svi preduvjeti za uspješnu suradnju su stvoreni kako bi se i dalje nastavilo sa gradnjom i razvijanjem našeg kraja“, kazao je župan Koren te čestitao timu na uspješno odrađenom poslu koji je radio na projektu, a novoj ravnateljici Knežević, svim zaposlenicima i učenicima zaželio sve najbolje u daljnjem radu.

Uime Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, simboličnu poruku uzvanicima je poslao državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

„Iz ove škole šalje se poruka koja je primjenjiva za sve županije, gradove i osnivače diljem Hrvatske. Useljenje u najtoplije gnijezdo, obitelj i dom, može se definitivno usporediti s ovim današnjim osjećajem. Škola je živi organizam i punim će plućima živjeti jako dugo. Isto tako, s radošću ćemo svi zajedno pratiti kako se ona razvija i kako se u nju ugledaju ostali s područja cijele naše zemlje“, poručio je Paljak.

Svečano otvorenje škole svojim je prisustvom uveličao predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je na početku radova, 10. svibnja 2020. godine položio vremensku kapsulu u temelje škole.

„Nadam se da će ova škola, kada se za recimo za 30 godina otvori vremenska kapsula i dalje biti puna učenika. To je jedan dobar vremenski period da stasa nova generacija, koja ostavlja tragove iza sebe, a već će neki imati i svoju djecu. Želim reći da u ovom gradu, županiji, na ovom području nema lako zarađenog novca, on se teško zarađuje. Ovdje nema razvijenog turizma, ali vjerujem da će Koprivnica biti i dalje perjanica razvoja, kao što je bila u poljoprivredi i u industriji, a sada sve više i u akademskom životu“, poručio je prisutnima predsjednik Milanović.

U svečanosti otvaranja nove škole sudjelovali su učenica Ella Paola Pecek s recitalom pjesme Paje Kanižaja „Žufka, slatka Podravina“ i dječji pjevački zbor učenika svih koprivničkih osnovnih škola koji su izveli našu himnu Koprivnica.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice