HR EN

Grad Koprivnica

„Ogledalo za slavuja“, jedini projekt iz Hrvatske na Script 2 Film Mediteranskog filmskog instituta

„Ogledalo za slavuja“ redateljice i scenaristice Karle Lulić jedan je od 27 dugometražnih igranih projekata odabranih za sudjelovanje na programu Script 2 Film Mediteranskog filmskog instituta, koji se održava u četiri intenzivne sesije – dvije na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvije u online obliku.

Među više od 200 prijava iz 28 zemalja svijeta, odabrano je 27 projekata dugometražnog filma koji će se tijekom cijele godine razvijati u sklopu radionice. “Ogledalo za slavuja”, crna folklor priča čija je autorica Karla Lulić, jedini je odabrani projekt iz Hrvatske.

Mentorica na scenariju je i Head of studies MFI radionice Christina Lazaridi, nominirana za Oscara te predavačica na sveučilištu Princeton i Columbia.

Ovo je već 22. godina održavanja MFI, što ju čini jednom od najdugoročnijih i najprestižnijih radionica za razvoj scenarija. Radi se o visoko profesionalnoj specijaliziranoj radionici koja se usmjerava na razvoj projekata. Od 1998. godine, program provodi brojne aktivnosti obuke europskih filmskih stručnjaka uz pomoć vrhunskih predavača na međunarodnom nivou. Obrazovna platforma MFI-a tako nudi naprednu kontinuiranu edukaciju europskih scenarista, redatelja i producenata. Nadalje, pruža mjesto za kreativnu razmjenu ideja oko procesa razvoja filma i međunarodne produkcije.

Primarni cilj je u potpunosti razviti scenarije koji sudjeluju u radionicama, kroz detaljnu analizu i proces optimiziranja scenarija kroz višestruke verzije do finalizacije, s ciljem povećanja dramatičnog efekta na filmsku publiku. Institut ima za cilj i unaprijediti proizvodni potencijal projekta i pomoći odabranim scenarijima u realizaciji i finalizaciji filmskog djela.

“Ogledalo za slavuja” je komedija omotana u crni rubac, priča je to o mladoj Dori (33), lokalnoj frizerki i profesionalnoj narikači, u svom poslu najbolja je u selu i regiji. ‘Kad ona cvili, ima da i mrtvi plaču’, govorili bi seljani. Jednoga dana, zakasni na sprovod i plače na krivom grobu. Dora gubi reputaciju, selo ju odbaci a njen posao potpuno zamre. Dora ima dva izbora, suočiti se s porazom ili vratiti svoju reputaciju, te tako ponovno pronaći svoju svrhu i svoj život u selu.

Film se razvija u produkciji koprivničke udruge Dobar film u koprodukciji s rumunjskom filmskom kućom Kinotopia.

Projekt je podržan od strane Grada Koprivnice, a snimanje ovog filma će se u potpunosti realizirati na području grada Koprivnice i okolice. Projekt se uspješno po prvi puta javnosti predstavio prošle godine kao dio selekcije Europskog žanrovskog foruma (European Genre Forum EGF 2019), tijekom pitchinga u Tallinnu na Black Nights Film festivalu.

https://cineuropa.org/en/newsdetail/390108/?fbclid=IwAR1XzrMqwGw8GU0fbJ2NdIUmW5UB7ZFaNrkDArzCNf6RUp-NTBJS1oGNOTw

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice