HR EN

Grad Koprivnica

Ostajem u igri

Održavanjem STEM radionica započela provedba projekta Ostajem u igri

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u Koprivnici provodi se nacionalni projekt “Ostajem u igri!- socijalno uključivanje kroz terapiju igrom”. Riječ je o projektu kojim se uvodi inovativna socijalna usluga terapije igrom za djecu diljem Hrvatske i senzibilizira šira javnost, stručnjaci i članovi obitelji za potrebe djece i mladih s emocionalnim i ponašajnim teškoćama. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.499.622,58 kuna. Nositelj projekta je Društvo „Naša djeca“ Maksimir Zagreb, a partner Savez društava Naša djeca Hrvatske koji kroz svoja lokalna društava, među kojima je i DND Koprivnica, omogućava realizaciju projekta u deset gradova.

Jedna od aktivnosti projekta su STEM radionice kojima se razvijaju različite kompetencije kod djece kao što su: savladavanje vještina učenja, korištenje tehnologija, rješavanje problema, inovativnost, kritičko razmišljanje, timski rad i suradnja, prilagodljivost, društvena i kulturološka osviještenost. Radionice će se provoditi u osnovnim školama u Zaboku, Koprivnici, Malom Lošinju i Zagrebu.

U Podravskom suncu na STEM radionici su sudjelovali učenici od 5. do 8 razreda koji su u dva dana naučili koristiti CODEY ROCKY robote te slagati WEDO LEGO kocke.

Uključivanje Koprivnice u ovaj hvalevrijedan projekt još je jedan od uspjeha našeg Društva naša djeca i zadovoljni smo što ćemo pomoći djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima pružanjem kvalitetnih i uključivih socijalnih usluga terapije- kazala je Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.

U nastavku projekta slijede aktivnosti koje će provoditi socijalna pedagoginja Katarina Liplin Varvir koja je ispred DND Koprivnica završila edukaciju u sklopu projekta i stekla međunarodni certifikat. Katarina Liplin Varvir će pružati besplatnu stručnu individualiziranu pomoć putem usluge terapije igrom i tako doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti djece.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice