HR EN

Grad Koprivnica

Znanstveno-stručni skup Romi u Podravini i njihovo stradanje u Drugom svjetskom ratu

Održava se znanstveno-stručni skup „Romi u Podravini i njihovo stradanje u Drugom svjetskom ratu“

U povodu Svjetskog dana Roma, koji se obilježava danas 8. travnja, u Galeriji Mijo Kovačić održava se znanstveno-stručni skup „Romi u Podravini i njihovo stradanje u Drugom svjetskom ratu“. Organizatori skupa su Muzej grada Koprivnice i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar.

Ispred Grada Koprivnice skupu je prisustvovala Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika koja je istaknula kako Grad kroz razne projekte i ostale aktivnosti maksimalno radi na uključivanju svih manjinskih skupina u društvo.

Na skupu sudjeluju povjesničari i drugi znanstvenici, etnolozi, povjesničari umjetnosti, kustosi i nezavisni istraživači koji su se do sada bavili tim temama i objavljivali radove o povijesti Roma. Očekivani rezultati skupa su nove spoznaje o povijesti Roma u Podravini, pogotovo u 20. stoljeću i senzibilizacija znanstvene, stručne i šire javnosti za njihovo stradanje tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon održanog znanstveno-stručnog skupa predviđeno je objavljivanje zbornika radova.

Organizatori ističu kako je o povijesti Roma dosta toga objavljeno ali o njima samima se još ne zna dovoljno. Također njihovo stradanje u Drugom svjetskom ratu nije rasvijetljeno s obzirom na to da u trenucima kada su bili zarobljeni nisu nužno popisani njihovi osnovni biografski podaci.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice