HR EN

Grad Koprivnica

Održava se VI. Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije

U koprivničkoj dvorani Domoljub danas je otvoren dvodnevni VI. Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije. Ovogodišnja tema kongresa je “Digitalizacija, standardizacija – važni prediktori u zdravstvenoj zaštiti”, kojeg organizira Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica te medicinske sestre i primalje svih zdravstvenih ustanova na području županije.

Uime Grada Koprivnice svečanom otvorenju prisustvovali su saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Ureda društvenih djelatnosti Ana Mlinarić.

„Moramo si priznati i uvijek naglašavati, u zdravstvenom sustavu kao medicinska sestra, medicinski tehničar, kao liječnik ili liječnica, bez obzira što to je na kraju dana struka, zvanje, ne radiš, ako u sebi ne osjećaš u sebi taj poziv i tu jednu unutarnju snagu i emociju da uđeš u taj posao. Sve to pokazuje koliko ste jaki u srcu da možete istovremeno proživljavati smijeh, suze i bol. Zato je potrebno čuvati taj sustav, a isto tako mu se i diviti“, rekao je u pozdravnom govoru na otvorenju kongresa gradonačelnik Jakšić.

Svečanom otvorenju kongresa uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić sa suradnicima, predsjednica Kongresa, magistra sestrinstva, glavna sestra koprivničke bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Ružica Evačić, izaslanica Predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara Katarina Dugina, predsjednica Podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara Željka Vondraček, predsjednica koprivničke Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora Elizabeta Horvatić, predsjednica Podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara Marina Friščić, povjerenica sindikata medicinskih sestara i tehničara Podružnice Koprivnica Ljiljana Sambol, ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih i drugih ustanova te ostali uzvanici, kao i gosti iz Mađarske, Slovenije i Italije.

Glazbeni dio svečanosti uveličale su članice zbora medicinskih sestara koprivničke bolnice Lucerna koje su izvele nekoliko skladbi u pratnji Josipa Pankarića.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice