HR EN

Grad Koprivnica

Pannonian Cemetery Days

Održava se konferencija Pannonian Cemetery Days

U Koprivnici se od 2. do 3. lipnja održava regionalna konferencija o upravljanju i podizanju komunalnog standarda te turističkoj i kulturnoj valorizaciji groblja na području jugoistočne Europe – Pannonian Cemetery Days.

Događaj je kroz godine prepoznat kao središnje mjesto okupljanja predstavnika komunalnih tvrtki, jedinica lokalne samouprave, institucija, udruga, organizacija, konzervatora, pružatelja pogrebnih usluga i svih ostalih u čijem je interesu bolje upravljanje grobljima i kulturnom baštinom.

Prvog dana održavanja konferencije organiziran je obilazak značajnih groblja u Koprivnici i Ludbregu. Obilazak koprivničkih groblja vodio je prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, predstojnik Katedre za povijest srednje i jugoistočne Europe na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Danas, 03. lipnja u dvorani Doma mladih održava se stručna rasprava o problemima i izazovima s kojima se susreću jedinice lokalne samouprave i komunalne tvrtke u upravljanju grobljanskom infrastrukturom, odnosno konkretnim mjerama koje mogu pomoći u podizanju komunalnog standarda i kvalitete usluga. Također, cilj konferencije je potaknuti intenzivniju suradnju komunalnih tvrtki, institucija i donositelja odluka, kao i akademske zajednice na promociji te kulturnoj i turističkoj valorizaciji groblja. Konferenciji sudjeluje 70 sudionika iz cijele regije.

Ispred Grada Koprivnice konferenciji je prisustvovala Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika koja je pohvalila rad Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica. Zamjenica gradonačelnika također je istaknula važnost mogućnosti financiranja grobljanske infrastrukture iz EU fondova što je također bila jedna od tema konferencije.

Domaćin ovogodišnje konferencije je Komunalac Koprivnica. Okupljenima se ispred domaćina obratila Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca. Ona je u svom obraćanju istaknula da Komunalac upravlja s ukupno šest groblja na području Koprivnice, od kojih je najveće i najznačajnije Gradsko groblje „Pri Svetom Duhu“, koje je ujedno uključeno u Asocijaciju značajnih europskih groblja (ASCE).

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice