Održava se ENERGY CODEFEST powered by RWE


Objavljeno: 19.05.2017 — Pregledano: 839 puta

U Domu mladih u Koprivnici upravo se održava 24satno hackathon natjecanje ENERGY CODEFEST powered by RWE. Drugi po redu koprivnički CODEFEST organiziran je od strane Koprivničkog poduzetnika.

– Izuzetno smo ponosni na ovaj događaj. Imamo osam prijavljenih timova, s time da imamo jedan tim više iz Koprivnice što je naša velika radost. 24 sata je puno i za nas je to novitet, ali prema reakcijama timova svi su spremni i spremni su sutra pokazati dobar rezultat – rekla je Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika.

Čast da otvori CODEFEST pripala je Mišelu Jakšiću, zamjeniku koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Na samom početku natjecanja motivacijski govor okupljenim timovima održao je Mario Brkić, voditelj R&D (Innovation Development Lead) u fintech inkubatoru BeeOne u Beču. Natjecateljima je prenio svoje bogato iskustvo iz Kanade, Hrvatske i Austrije u području inovacija, razvoja proizvoda i strategije te dao korisne savjete kako da što bolje pristupe zadatku, razrade svoju ideju i naposljetku najbolje predstave svoju ideju članovima žirija. Također, Mario je jedan od mentora na ENERGY CODEFESTU.

Drago mi je da sam ovdje na ovom odličnom događaju i čast mi je što mogu prenijeti svoja znanja i iskustva – rekao je Mario Brkić.

Prijavljeni timovi za zadatak su dobili razviti program, odnosno aplikaciju kojom bi se na jednostavan i inovativan način mogao kreirati alat za izračun uštede električne energije krajnjem kupcu. Pomoću programa trebao bi se moći izravno napraviti izvještaj o uštedi koji bi se potom samo isprintao i ostavio kupcu, također unosom podataka automatski program bi trebao izraditi ugovor, kreirati izvještaj te podatke prenijeti u bazu.

Koliko će se natjecatelji snaći u zadatku znat će se u subotu 20. svibnja u 17,00 sati kada će biti proglašenje pobjednika.

Organizator natjecanja je Koprivnički poduzetnik, a glavni pokrovitelj RWE Hrvatska. Ostali sponzori su Inducta d.o.o., Komunalac d.o.o., Hotel Zlatan, Arka, Nanodiy, KKC Pixel, Carlsberg i Grad Koprivnica.