HR EN

Grad Koprivnica

18. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Održava se 18. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Danas, 28. studenoga u dvorani Domoljub održava se 18. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava. Riječ je o festivalu posvećenom bogatom i raznovrsnom vokalnom stvaralaštvu od izvorne pučke glazbe, folklora do slobodnih stilova i žanrova koji organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u RH. Domaće vokalno stvaralaštvo, nakon teškog pandemijskog razdoblja i online realizacije većine kulturnih programa u 2020. i 2021. godini, održava se u koncertnoj izvedbi s više od 200 pjevača iz jedanaest hrvatskih županija i Slovenije.

Nastupa 16 malih vokalnih sastava koji su svoj nastup izborili u selekciji od ukupno 34 mala vokalna sastava. Program Susreta održava se u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama u dva dijela. Prvi dio posvećen je izvornim pučkim napjevima u izvedbi skupina iz Bekteža, Kutereva, Velike Ludine, Gornjeg Kraljevca, Siska i Slavetića. U drugom dijelu nastupit će mali vokalni sastavi folklornog izričaja iz Čakovca, Oroslavja, Garešnice, Ludbrega i Ljubljane, te sastavi slobodnih stilova i žanrova koji dolaze iz Konjščine, Sračinca, Senja, Kastva i Zagreba.

Izvedbe sudionika prati Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Joško Ćaleta, Tomislav Habulin i Zlatan Sindičić koje će odlučiti o najuspješnijim izvedbama u svakoj od tri kategorije koncertnog programa.

U prvom djelu Susreta sudjelovao je gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je svim sudionicima zaželio ugodan boravak u Koprivnici te uspješan nastup.

Program će završiti podjelom priznanja i nagrada te okruglim stolom stručnog povjerenstva i predstavnika malih vokalnih sastava.

Autor fotografija: Sanjin Bojić, portal Drava.info

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice