Održano stručno predavanje “Novi izazovi za roditelje djece s teškoćama u razvoju”


Objavljeno: 11.07.2018 — Pregledano: 60 puta

U utorak 9. srpnja 2018. godine u prostorijama Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije održano je stručno predavanje u organizaciji Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” kroz projekt “Novi izazovi za roditelje djece s teškoćama u razvoju”. Predavanje je bilo namijenjeno roditeljima, zaposlenicima ustanova koje provode fizikalnu terapiju, te drugim ustanovama u kojima se zaposlenici susreću s problemima kod djece i kako ih prepoznati. Projekt je financiran iz natječaja “Alps Adriatic Alliance” iz Austrije i Koprivničko-križevačke županije.

Predavanja na temu: Rehabilitacija cerebralne paralize – različiti pristupi i Motorički razvoj u prvoj godini života i rano uočavanje simptoma rizika održali su dr. sc. Svetislav Polovina, prim. dr. med., znanstveni suradnik, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije i dr. sc. Andrea Polovina, dr. med. specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.

Nakon predavanja prezentirana je praksa primjene fizikalne rehabilitacije kod djece s različitim dijagnozama.

Partneri u projektu su Sonček – Mariborsko društvo za crebralno paralizo i Kroatische Wirtshafts agenturim Burgeland.

Predavanje je otvorila Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge Latice. Ispred Grada Koprivnice sudionike je pozdravila Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, a ispred Koprivničkog-križevačke županije obratio Ratimir Ljubić, zamjenik župana.