Objavljeno: 19.10.2015.
U okviru projekta TOUR PACK koji Grad Koprivnica provodi s partnerima iz Virovitičko podravske županije te mađarske županije Somogy, organizirano je drugo studijsko putovanje s ciljem promocije turističkih lokacija koje se nalaze na spomenutom području.
Naime, projekt ima za cilj utvrditi turističke lokacije, oblikovati turističke pakete te promovirati turističku ponudu prekograničnog područja. Studijsko putovanje bilo je namijenjeno predstavnicima turističkih agencija i turističkih zajednica te medija koji su u dva dana posjetili ukupno 10 lokacija te u ulozi turista upoznali prekogranično područje iz drugačije perspektive.
Putovanje je započelo obilaskom lokacija u Virovitičko podravskoj županiji. U Virovitici je posjećen dvorac Pejačević, nakon kojeg je uslijedila posjeta Zlatnom klasu u Otrovancu. Pustara Višnjica, imanje staro više od 2 stoljeća nedaleko od Slatine bila je posljednja lokacija u toj županiji. Tamo su sudionici imali priliku kušati jela od batata, kulture čija je prva komercijalna proizvodnja u Hrvatskoj započela upravo na tom imanju.
Putovanje je potom nastavljeno s druge strane granice posjetom gradskim bazenima u Barcsu. Riječ je o kupalištu koje se nalazi na izvorima termalne vode te svojim raznovrsnim sadržajima privlači velik broj turista iz okolice Mađarske, ali i Hrvatske. Prvi dan studijskog putovanja završen je nedaleko od mađarskog grada Barcsa gdje je smješten hotel Alexandra, oaza mira poznata po lovnom i eko turizmu. Drugi dan studijskog putovanja započeo je posjetom obiteljskom gospodarstvu Mocz, smještenom u blizini Somogyszoba. Obiteljsko gospodarstvo nudi školu u prirodi, zanimljiva je lokacija za kongresni turizam te privlači velik broj ljubitelja lovnog turizma uz bogatu gastronomsku ponudu i smještaj.
Nakon toga je uslijedio put prema Koprivnici. Prva od lokacija koju su sudionici posjetili bili su gradski bazeni Cerine koji su goste oduševili izgledom i sadržajima. Sljedeća destinacija bio je Muzej prehrane, jedini takve vrste u Hrvatskoj, gdje su se sudionici imali priliku upoznati s različitim zbirkama koje prikazuju industrijsko i kulturno naslijeđe u okviru specijalne teme o hrani. Kako bi se upoznali s poslovanjem najveće koprivničke kompanije, sudionici su nakon muzeja prehrane posjetili i Podravku. Putovanje je završeno u Podravskoj kleti u Starigradu gdje su sudionici kušali jela iz gastronomske ponude Podravine.
Studijsko putovanje jedna je od aktivnosti projekta TOUR PACK koji je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska u ukupnom iznosu od 153.198,32 €, te se provodi do 28.2.2016. godine.
Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica
grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555
IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641