HR EN

Grad Koprivnica

Održano 15. izdanje turnira Special Power League – sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju

Četiri malonogometne ekipe iz Splita, Pule, Čakovca i Koprivnice sudjelovale su na 15. izdanju turnira Special Power League – sportske liga za djecu s teškoćama u razvoju, koji se tijekom nedjelje, 28. kolovoza 2022. godine odigravao na koprivničkom gradskom stadionu „Ivan Kušek Apaš“.

Okupljene nogometašice i nogometaše, njihove roditelje, članove ekipa i ostale posjetitelje, uime Grada Koprivnice srdačno je pozdravio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zaželjevši im pritom puno sportskog uspjeha, a prije svega druženja sa svojim kolegama. Dobrodošlicu u naš grad svim sudionicima turnira zaželio je i dopredsjednik NK Slaven Belupo Goran Međurečan, dok su sa prigodnim poklonima sve prisutne natjecatelje razveselili nogometaši Slaven Belupa Tomislav Božić, Mateo Kocijan i Filip Hlevnjak.

Kako navode u Hrvatskom nogometnom savezu, osnovna ideja projekta je motivirati djecu s teškoćama u razvoju da se aktivno uključuju u društvo sportskim aktivnostima. Projekt je osmišljen na temelju činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju priliku na adekvatan način baviti se sportom. Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju u dobi od 9 do 17 godina nisu u dovoljnoj mjeri uključena u trenutno dostupne programe rekreativnih sportskih aktivnosti. Projektom se pomaže djeci i osobama s teškoćama u razvoju poboljšati svoje zdravlje, psihološku dobrobit i kvalitetu života, povećavajući im sposobnost za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Special Power League (SPL) osnovana je 2018. godine, pokrenuta od strane Udruge “Akademija zdravog življenja”, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, Udruga SILab, Udruga “Veliko Srce” iz Koprivnice, Udruga “Latice” iz Koprivnice, Udruga “Pogled” iz Nedelišća, Udruga za Downov sindrom 21 Split, Udruga za Downov sindrom 21 Rijeka, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” Osijek, kao i nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice