HR EN

Grad Koprivnica

Održani 19. Dani jabuka u Starigradu

Tradicionalna, 19. po redu manifestacija „Dani jabuka“ u organizaciji Društva žena Kamengrad prigradskog naselja Starigrad, održana je danas, nakon dvije godine stanke, u starigradskom Društvenom domu. Vrijedne članice Društva izložile su mnogobrojna jela i slastice od jabuka, a tijekom svečanosti priredile su prikaz izrade štrukla na „starinski“, originalan način.

Predsjednica Društva žena SKamengrad Đurđica Lazar istaknula je važnost održavanja ove tradicije koja povezuje ljude kroz rad i druženje te naravno očuvanje starih recepata i tehnika kojima su se služile naše mame, bake i prabake.

Dugogodišnji suradnik Društva, poznati stručnjak za poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj dr. Zdravko Matotan, istaknuo je važnost uzgoja i konzumacije jabuke kao zdravog prehrambenog proizvoda. Uime Koprivničko-križevačke županije s riječima zahvale i podrške na dugogodišnjem radu obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok je čast, da otvori manifestaciju pripala gradonačelniku Grada Koprivnice Mišelu Jakšiću. Gradonačelnik je iskoristio priliku da još jednom zahvali Društvu žena Kamengrad, kao i ostalim stanovnicima Starigrada, na sudjelovanju u programima povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice