HR EN

Grad Koprivnica

Knowledge Well

Održane konferencije u sklopu projekta „Knowledge Well“

U sklopu projekta „Knowledge Well“ u ponedjeljak 6. i srijedu 8. prosinca održane su konferencije za sudionike projekta. Prva konferencija namijenjena je bila učenicima uključenim u projekt, dok je druga konferencija organizirana za učitelje.

„Knowledge Well“ je projekt koji se provodi u sklopu programa Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020. Nositelj je Grad Koprivnica, dok su partneri Grad Heviz i Osnovna škola Mihály Sztárai iz Pečuha.

Zahvaljujući projektu koprivničke osnovne škole Braća Radić, Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski postale su centri izvrsnosti i to iz područja prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti. Ovi centri izvrsnosti okupljaju izvrsne učenike, njih ukupno 54. Vrijednost projekta je gotovo 1,78 milijuna kuna od čega se na Grad Koprivnicu odnosi 716 tisuća kuna.

U sklopu konferencija održana su predavanja raznih predavača kojima je bio cilj kroz predstavljanje sebe i svog rada osnažiti rad s darovitim učenicima.

Prvog dana mladima su se predstavili Jan Kerekeš, glumac, pjevač, redatelj, tekstopisac i poduzetnik; zatim Matija Evačić, dječji kirurg i glazbenik; Dario Marčac, influencer te Goran Šafarek, biolog.

Nastavnicima su se svojim izlaganjima predstavili Željko Posavec, profesor u Srednjoj školi Ludbreg; Iva Ružić, koja je prošle godine diplomirala sa sveučilišta Harvard u SAD-u; Ivana Matić, poduzetnica te Dejan Nemčić, profesor geografije i dobitnik priznanja global teacher award.

U sklopu druge konferencije održana je i panel diskusija na temu obrazovnog sustava. Također, za potrebe rasprave nastavnici Mihael Kivač i Saša Špoljarić snimili su razmišljanja i stavove djece o obrazovanju u Hrvatskoj.

Konferencijama su ispred Grada Koprivnice prisustvovali Mišel Jakšić, gradonačelnik, Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika i Ana Mlinarić, pročelnica.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice