HR EN

Grad Koprivnica

Ruka podrške

Održana završna konferencija projekta Ruka podrške

Danas, 4. siječnja održana je završna konferencija projekta Ruka podrške. Riječ je o projektu koji se provodi u sklopu Poziva „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA” Faza II, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Nositelj projekta je Klub za starije osobe “Mariška” , dok su projektni partneri Grad Koprivnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Ukupno vrijednost projekta iznosi 2.621.600,00 kuna.

Zahvaljujući projektu na godinu dana zaposleno je 36 žena, koje su brinule o ukupno 261 starijoj osobi što je 81 korisnik više od onoga što je na početku provedbe projekta bilo zadano.

S obzirom na provedene aktivnosti i rezultate iz Kluba su poručili kako je projekt uspješno proveden.

Zahvaljujući uspješnoj provedbi postigli smo zadane ciljeve. S jedne strane unaprijeđen je radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, a u svrhu ublažavanja rizika od siromaštva i poboljšanja položaja na tržištu rada. S druge strane postigli smo i krajnji cilj vezano uz korisnike, a to je da smo unaprijedili socijalnu uključenost  i povećali razinu kvalitete života naših starijih i nemoćnih osoba na području grada, a u svrhu sprečavanja njihove nepotrebne institucionalizacije – kazala je Valnetina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“.

Iz Kluba su također istaknuli kako se nadaju da će nadležna tijela uskoro omogućiti nastavak ovog Programa.

Kvaliteta društva i zajednice može se ocijeniti upravo prema odnosu prema najstarijim građanima koji u njoj žive. Projekt je pokazao da ove dvije komponente – zapošljavanje žena i briga o starijima, multicipliraju svoju vrijednost. Sigurna sam da ovo nije samo jedan u nizu projekata već da će postati standard koji treba biti prisutan u svakoj zajednici – kazala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Posebno emotivne zbog završetka projekta bile su upravo žene zaposlene kroz projekt.

Ponosan sam da sam dio ovog projekta. Svaka od nas nosi određenu toplinu u svom srcu koju smo prenosile na naše korisnike koji su nas dočekivali s osmjehom na licu – kazala je Draženka Šegrc-Burek te napomenula kako se i korisnici nadaju da će se projekt nastaviti.

Na samom kraju Završne konferencije sudionicama projekta uručene su zahvalnice.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice